Veertig jaar na het verschijnen van Michael Jackson’s ‘Thriller’ brengen Sony Music en de erven van Michael Jackson op 18 november een speciale dubbele uitgave van het album uit: ‘Michael Jackson Thriller 40’. Daarnaast verschijnt een unieke documentaire over het ontstaan van ‘Thriller’, die in acht landen vertoond zal worden aan fans. Op woensdag 30 november vindt de Nederlandse fanvertoning plaats in Tuschinski in Amsterdam.

Ter ere van het veertigjarig jubileum van het wereldwijd best verkochte album aller tijden vinden over de hele wereld ‘Thriller 40’-pop-up-evenementen, screenings en activaties plaats. Er zijn in november twee grote fan experiences in Düsseldorf (Duitsland) en New York. Daarnaast wordt in acht landen eenmalig de making-of documentaire Thriller 40 vertoond en worden wereldwijd listening parties georganiseerd van het jubileumalbum.

De dubbele cd-set Michael Jackson Thriller 40 bevat het originele Thriller-album en een bonus-cd met tien zeldzame bonustracks en demo’s. Tegelijk met de release van Michael Jackson Thriller 40 zullen op diverse streamingplatforms ook vijftien tracks van The King of Pop uitkomen, die tot op heden enkel beperkt fysiek verkrijgbaar waren.

Sinds de release op 30 november 1982 zijn er meer dan 110 miljoen ‘Thriller’-albums verkocht, waarvan naar schatting ruim 1 miljoen in Nederland. In 1983 stond ‘Thriller’ 26 weken op nummer één in Nederland. In totaal stond het meer dan 170 weken in de Nederlandse albumlijsten. Ook nu duikt ‘Thriller’ nog regelmatig op in de charts en won inmiddels 8 Grammy Awards.

Deel: