De Australische psychedelische rockband King Gizzard & The Lizard Wizard komt begin maart 2023 voor een concert naar de Gashouder in Amsterdam. Het wordt het grootste concert van de band tot nu toe in Nederland, en staat volledig in het teken van de maar liefst drie nieuwe albums die de band deze maand uitbrengt.

De band gaat op tour ter promotie van drie gloednieuwe albums, die in een tijdspan van minder dan drie weken uitkomen. Het eerste album heet ‘Ice, Death, Planets, Lungs, Mushrooms And Lava’ en kwam uit op 7 oktober. Op 12 oktober volgt ‘Laminated Denim’ en op 28 oktober komt de plaat ‘Changes’ uit. Het is een van de meest creatieve en experimentele hoofdstukken uit de carrière van de band. Onlangs werd al de eerste single van het eerste album uitgebracht: ‘Ice V’.

Live heeft de band door de jaren heen een ijzersterke reputatie opgebouwd. King Gizzard & The Lizard Wizard staat bekend om zijn energieke liveshows, en is een graag geziene gast op wereldberoemde festivals als Coachella, Bonnaroo, Sziget en Primavera Sound. In Nederland was de band al te zien in diverse clubzalen en op onder andere Lowlands en Down The Rabbit Hole.

King Gizzard & The Lizard Wizard werd in 2010 opgericht in Melbourne, Australië. De groep staat bekend om zijn experimentele sound, waarbij genres als rock, psychedelica, jazz en ook metal versmolten worden. De band heeft inmiddels al meer dan 20 albums uitgebracht en ontving al vele awards, waaronder ARIA Music Awards en National Live Music Awards.

King Gizzard & The Lizard Wizard komt op vrijdag 3 maart naar Gashouder Amsterdam, de kaartverkoop voor het concert start op vrijdag 14 oktober 11:00 uur.

Deel: