Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Black Crowes @ 013.

Concerttip zaterdag 1 oktober: The Black Crowes @ 013

In 1990, toen journalisten klaagden over de dood van rock en de pop en hair metal de hitlijsten domineerden, gaf The Black Crowes het genre een broodnodige impuls met ‘Shake Your Money Maker’. Met de singles ‘Jealous Again’, ‘Twice As Hard’, ‘She Talks To Angels’, en de cover van Otis Redding’s ‘Hard To Handle’ veroverde de band de rockwereld. The Black Crowes brachten vervolgens acht studioalbums en vier live albums uit en verkochten tientallen miljoenen exemplaren.

De band heeft een onstuimig verleden. Ze speelde shows over de hele wereld, de legendarische gitarist Jimmy Page was korte tijd lid van de band, ze zijn een tournee met ZZ Top afgezet voor het beledigen van de sponsor, ze zijn bedrogen met slechte platencontracten, ze trouwden en scheiden en vochten onderling en met de rest van de wereld. Met andere woorden, ze hebben alles gedaan wat een legendarische rockgroep zou moeten doen.

Deel: