Live in Europe brengt in samenwerking met Go Dance Events Boyzlife naar het Europese continent. Het Ierse pop-duo bestaat uit de voormalige boybandleden Keith Duffy en Brian McFadden. Ze genoten van grote populariteit met respectievelijk Boyzone en Westlife in jaren ’90 en ’00’s. Maxazine is dus trots te mogen aankondigen official mediapartner te zijn van de show, die Boyzlive nu aankondigt!

In 2016 vormden Duffy en McFadden samen Boyzlife. Boyzlife bracht in 2020 hun debuutalbum ‘Strings Attached’ uit met begeleiding van het Royal Philharmonic Orchestra. Het album haalde onmiddellijk zowel de iTunes- als de Amazon-hitlijsten van het Verenigd Koninkrijk en Ierland, het album kwam op #12 in de UK Official Album Chart.

Boyzlife

Keith Duffy werd geboren in Dublin. Als tiener sloot zich later aan bij de bands Toledo Moon en This Burning Effigy, voordat hij in 1993 werd geselecteerd voor de vijfkoppige line-up van Boyzone. Boyzone heeft talloze hits op zijn naam staan, waaronder covers van ‘Words’, ‘When The Going Gets’ en ‘You Needed Me’, maar ook originele nummers als ‘Isn’t It A Wonder’, ‘All That I Need’, ‘No Matter What’. Voordat de boyband in 2000 uit elkaar ging, verkocht Boyzone wereldwijd meer dan 25 miljoen platen en werd het de eerste Ierse groep die zes nummer één posities in de hitparade had. Ook behaalden in Nederland zestien van de zeventien single releases de top 5 en stonden vijf albums op nummer één.

Brian McFadden werd ook geboren in Dublin en begon al op jonge leeftijd met optreden, op zowel tv als het toneel. In 1998 werd hij een origineel bandlid van Westlife en bleef tot 2004. In zijn tijd bracht de groep vier nummer één albums uit – ‘Westlife’ uit 1999, ‘Coast To Coast’ uit 2000, ‘World Of Our Own’ uit 2001 en ‘Turnaround’ uit 2003, waarvan totaal meer dan 30 miljoen platen zijn verkocht. Tot de grootste hits van Westlife behoren ‘Swear It Again’, ‘If I Let You Go’, ‘Flying Without Wings’, ‘Fool Again’, ‘My Love’, ‘Uptown Girl’, ‘Queen Of My Heart’, ‘World Of Our Own’, ‘Unbreakable’ en ‘Mandy’ – met twaalf nummer één noteringen in Nederland inclusief een record van zeven topposities op rij. Na Westlife begon McFadden aan een succesvolle solocarrière, waaronder een Britse nummer één single met ‘Real to Me’.

Buiten alle tourdata om, was Boyzlife het afgelopen jaar ook in de studio voor het schrijven en creëren van nieuwe muziek. McFadden vertelt over hun studiosessies: “Keith en ik groeiden op in de jaren 80 en 90, het geluid van die tijd maakte dat we in de eerste plaats muzikanten wilden zijn. Toen we voor het eerst begonnen te praten over het maken van deze plaat als het eerste studioalbum van Boyzlife, hadden we het natuurlijk veel over die invloeden en vonden het heerlijk om deze bekende geluiden in onze studiosessies en op deze plaat te brengen, en kunnen niet wachten om die nummers live te brengen.”

Het tweetal zal tijdens de aankomende ‘Old School’ tour veel van hun grootste hits ten gehore brengen, aangevuld met nieuwe nummers van hun nieuwe gelijknamige album ‘Old School’. Het duo wordt ondersteund door voltallige live band. Boyzlife: “We kunnen niet wachten om weer op pad te gaan en deze keer origineel materiaal van Boyzlife te spelen naast al onze muziek van de afgelopen 25 jaar. De show wordt een Roller-coaster door oude en nieuwe nummers en we kunnen niet wachten om onze fans mee te nemen op deze rit”.

Eerst beleeft Boyzlife zijn Britse tournee in 27 steden, om daarna naar Europa af te reizen. Op maandag 22 september trapt Boyzlife in de Philharmonic Hall van Liverpool. Ook brengen Duffy en McFadden hun eerste originele single ten gehore, ‘The One’ – mede geschreven door Brian samen met de legendarische songwriter Guy Chambers (Robbie Williams, Kylie Minogue, Rufus Wainwright) – en geproduceerd door de veelbelovende producer Jackson die o.a. met Shawn Mendes en The Libertines werkte.

Boyzlife start de Europese ‘Old School’ headline tour op 12 april 2023 in Koninklijke Theater Carré.

Deel: