Muse staat bekend als één van de beste live bands ter wereld met hun energieke en baanbrekende live shows. Hun aankomende wereldtournee ‘Will Of The People’ belooft hierin geen uitzondering te zijn. De tour strijkt volgend jaar in juni en juli in Europa neer en bevat onder meer optredens in stadions zoals het Stade de France in Parijs, het Stadio San Siro in Milaan en het RheinEnergie Stadion in Keulen. Tijdens deze tournee neemt de band Royal Blood mee als special guest.

Dit najaar geeft Muse ook nog een kleine reeks intieme internationale theatershows voordat ze in 2023 aan hun grote wereldwijde tournee beginnen. Op zondag 23 oktober staat de band in een uitverkocht Carré.

Muse bestaat uit Matt Bellamy, Dominic Howard en Chris Wolstenholme. Sinds de oprichting in 1994 heeft Muse negen studioalbums uitgebracht en wereldwijd meer dan 30 miljoen albums verkocht. Hun laatste album ‘Will of the People’ debuteerde op nummer 1 in meerdere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk (hun 7e opeenvolgende #1), Frankrijk, Finland, Italië en Zwitserland. Hun vorige album, ‘Simulation Theory’, kwam op #1 binnen in de charts in meerdere landen en volgde hun album ‘Drones’ uit 2015 op, dat een Grammy Award won voor Best Rock Album, het tweede van de band.

Muse heeft talloze muziekprijzen gewonnen, waaronder twee Grammy Awards, een American Music Award, vijf MTV Europe Music Awards, twee Brit Awards, elf NME Awards en zeven Q Awards. Muse keert in 2023 terug naar Nederland. Op woensdag 7 juni geeft de band een concert op het Malieveld in Den Haag.

Deel: