Een keer een heel andere verjaardag dan normaal, de verjaardag van de 10 september 1945 geboren Rein van den Broek. Van den Broek was trompettist en maakte deel uit van het Vara Dansorkest van Boy Edgar, de Haarlemse band The Jokers (later hernoemd naar Incrowd en weer later naar de naam Exception) en de jazzrockformatie Spin.

Ook maakte Rein van den Broek samen met Rick van der Linden, de oud-frontman van Exception nog een tijdje lichte klassiek, onder de naam Cum Laude, maar de meeste mensen kennen slechts twee nummers van de trompettist: ‘Trumpet Cross’ en ‘Tarantuella’, die door de NOS respectievelijk als begin- en eindtune worden gebruikt bij Radio Tour de France.

Rein van den Broek’s muzikale familie

Rein van den Broek komt uit een muzikale familie, aangezien zijn dochter Marlayne Sahupala bekend is als presentatrice van Hart van Nederlnd, maar ook zingt. Rein’s vader was Rinus van den Broek, trompettist van The Skymasters en de Ramblers, volgens het Guiness Book of records het oudste dansorkest ter wereld. Omdat Rein vandaag jarig zou zijn, nog maar een keer die geweldig herkenbare tune van zijn hand, ‘Tarantuella’:

Deel: