In Patty Tuite komt het mooiste van diverse genres bijeen: blues, rock, jazz en soul. Het zit er allemaal in. Deze Canadese zangeres en gitariste schrijft al haar materiaal bovendien zelf. Vanaf 1999 leidt zij al diverse bands, waarmee zij drie albums heeft uitgebracht. Een jaar geleden heeft zij haar eigen Patty Tuite Band opgericht, waarmee zij een goed ontvangen eerste album heeft uitgebracht.

Met Hard Case Of The Blues’ is nu het tweede album verschenen van deze formatie. Hierop staan elf door Patty zelfgeschreven nummers. Naast Patty horen we o.m. Paul Nelson (gitaar), Brooks Milgate (toetsen), David Johnson (bas) en Justin Blackburn (drums). Daarnaast doen nog een handvol andere muzikanten mee, waarvan Bobby Rush de bekendste is. Deze is te horen op mondharmonica in het eerste nummer ‘Nothin’ But Trouble’, een vlot nummer. Tuite en haar band leiden de luisteraar gedurende de elf nummers door een fraaie mix van blues, jazz en rock. Het resultaat is een zeer gevarieerd album zonder dat het verzameling van losse stukjes is. Er zit wel duidelijk een richting in.

Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn het jazznummer ‘Glad I’m Through With You’ met heerlijk trompetspel van Rico Amero, ‘My Silent Love’,  waarin Patty zelf de sologitaar speelt, en de afsluiter ‘Hard Case Of The Blues’, een slowblues met prachtig akoestisch gitaarspel van Paul Nelson. Prima cd, een absolute aanrader. (8,5/10) (Threat City Productions)

Deel: