Gitarist Bram Wouters, ook wel bekend als Irieginal Abraham van Beef, Soundsystem United Sounds en Kenny B. is zondagavond in zijn woonplaats Weelde, België, overleden. De reggae-muzikant was al geruime tijd ziek.

Bram begon zijn muzikale carrière als gitarist bij de vrijwel compleet verlamde raggae-artiest Ras Fire. Wouters was naast muzikant radiomaker van online radiostation BoomFM, met veel luisteraars in Kenia. Ook was hij zanger bij Roots & Culture Reggae SoundSystem United Sounds die naast Irieginal Abraham bestaan uit DJ, MC, RasDré & Rob-A-Dub, zanger Kenny B en zangeressen Sista Taki & Sista Redlock. Het bekendst werd hij bij Beef, samen met frontman Pieter Both, bassist Koen ‘Fu’ Lommerse en drummer Hansz Deijnen.

Met Beef trad de van oorsprong uit Tilburg afkomstige gitarist jarenlang op in heel Nederland en België, stond hij meerdere malen op Pinkpop, Lowlands, Paaspop en de Zwarte Cross. Met Beef won Bram Wouters in 2003 een Zilveren Harp en tourde hij door Zuid-Afrika en Burkina Faso. Met Beef bracht hij vijf studioalbums uit en werkte samen met onder anderen Bitty McLean en Urban Dance Squad drummer Michel Schoots. Nadat Beef in 2009 uiteen ging, kwam de band in 2012en 2013 kortstondig samen voor enkele optredens, afgesloten met een optreden op de Reggaeweide van de Zwarte Cross.

Bram Wouters is slechts 53 jaar geworden en laat een vrouw en zoon achter.

Deel: