Hoewel de Maltese eilanden beroemd zijn om hun zonnige luchten, azuurblauwe wateren en dagtochten die hun dramatische geschiedenis benadrukken, zijn er ook genoeg dingen te doen en bezienswaardigheden in het donker. Malta staat bekend om zijn nachtleven en feestscène, en met zijn enorme aanbod aan nachtclubs, bars, restaurants en wijnbars, zult u nooit ver weg zijn van een feestje. Er is een levendige kunst- en muziekscene met veel festivals om bij te wonen, vooral tijdens het zomerseizoen van dit jaar.

Zomer 2022 draait helemaal om grote feesten en festivals

Na een paar rustige jaren barst Malta weer los in de partyscene met talloze festivals en andere grote, leuke evenementen. Degenen die van muziek houden, krijgen de kans om te genieten van zowel live muziek als DJ’s, aangezien iedereen de verloren tijd wil inhalen door harder te feesten dan ooit tevoren.

Evenementen op het zomerprogramma zijn onder meer:

DLT:MALTA 2022 (16 – 20 juni) – Voor degenen die nog niet op de hoogte zijn, DLT staat voor “Days Like This”, een eersteklas muzikale ervaring die begon in het Verenigd Koninkrijk, maar sindsdien een wereldwijde sensatie is geworden. Het DLT-team zal feesten geven op plaatsen als Bora Bora Ibiza-Malta, Cafe del Mar Malta, Gianpula Village en Uno Malta en zal dj’s en artiesten presenteren van over de hele wereld. Grote namen zijn onder andere Rema, Shenseea, Wizkid en KAYTRANADA. Slechts 3000 mensen kunnen dit exclusieve evenement bijwonen, dus koop je tickets op tijd.

Isle of MTV 2022 (19 juli) – Voor het 14e jaar keert het gratis zomermuziekfestival Isle of MTV terug naar het Il-Fosos-plein in Malta. Onder de artiesten van dit jaar zijn genre-overstijgende zanger French Montana en de bekroonde, wereldberoemde DJ Marshmello. In de afgelopen 13 jaar heeft dit evenement tienduizenden fans naar de show gebracht, dus het is een goed idee om je tickets zo snel mogelijk te reserveren om zeker te zijn van een plek in de menigte.

Summer Daze Malta 2022 (10-17 augustus) – Het dancefestival Summer Daze Malta begint op 10 augustus en zal enkele van de meest populaire artiesten op het gebied van EDM, pop en housemuziek het podium zien betreden. Dj’s van over de hele wereld zullen naar Malta komen voor deze levendige gelegenheid, die voor het eerst sinds 2019 plaatsvindt. Ga naar hun website om je aan te melden voor nieuws en waarschuwingen over dit evenement.

Glitch Festival 2022 (13 – 16 augustus) – De 5e editie van het Glitch Festival belooft groter, gedurfder en beter dan ooit te worden na een onderbreking van twee jaar. Gasten worden uitgenodigd om dakfeesten, bootfeesten en zelfs geheime raves in grotten bij te wonen. Dansen is niet alleen toegestaan, maar wordt aangemoedigd als bezoekers evenementen bijwonen met live elektronische muziekacts, met het belangrijkste festival dat plaatsvindt in Gianpula Village op 14 en 15 augustus en een laatste, knallende bootfeestdag op de 16e. Klik hier om tickets te kopen en meer informatie te vinden.

Elrow Malta (14 september) – Zelf beschreven als “het gekste feest ter wereld”, brengt Elrow op 14 september een explosie van licht, kleur en geluid naar Malta. De groep organiseerde feesten over de hele wereld, waaronder hotspots zoals Ibiza, en belooft elektronische muziek, meeslepende ervaringen, psychedelische landschappen en leuke confetti-explosies. Zoals het wereldberoemde feestmerk het zelf zegt, wordt dit een plek om te “dansen alsof niemand kijkt” – iets waar feestgangers al jaren op wachten. Voor meer informatie kun je Elrow volgen op Facebook.

Drumcode Festival Malta (15-19 september 2022) – Net als de zomer begint te vervagen, wordt het weer warm wanneer Drumcode het eiland Malta overneemt met een vierdaags muziekfestival met meer dan 50 getalenteerde artiesten die op zeven speciaal voor dit evenement gebouwde podia. Grote namen op het evenement zijn onder meer Adam Beyer, Chris Liebing, DJ Rush, Joris Voorn, Maceo Plex, Monika Kruse en vele anderen. Klik hier voor meer informatie en reserveer je plek.

De nieuwste COVID-reisregels

Malta gaat nu, net als de rest van de wereld, een heropeningsfase in. Dit maakt het een ideale plek om te bezoeken, ook voor grote groepen.

Vanaf 9 mei 2022 classificeert Malta geen landen meer als Rood of Donkerrood. Dit betekent dat toeristen uit elk land kunnen komen en bezoeken zonder in quarantaine te gaan, zolang ze volledig zijn gevaccineerd, een bewijs van herstel van COVID-19 in de afgelopen zes maanden of een negatief COVID-19-testresultaat hebben. Voor dit laatste zijn zowel de Speed Test (uitgevoerd binnen 24 uur voor vertrek) als de PCR-test (gedaan binnen 72 uur voor vertrek) geaccepteerd. Als een bezoeker geen van de eerder genoemde documenten kan overleggen, wordt hem/haar gevraagd om 10 dagen in quarantaine te gaan. Deze periode kan worden verkort tot zeven dagen als men een COVID-19-test doet en een negatief resultaat krijgt.

Daarnaast zijn maskers niet meer nodig voor vluchten van of naar Malta. Ze zijn ook niet verplicht op binnen- of buitenlocaties op de eilanden zelf, wat betekent dat ze niet nodig zijn om een ​​van de bovengenoemde evenementen en festivals bij te wonen. De capaciteitslimieten en zitplaatsen van alle locaties zijn ook hersteld naar pre-COVID-normen, wat betekent dat veel meer mensen deze zomer een geweldige tijd kunnen hebben.

Deel: