Zoals iedere vrijdag heeft de Maxazine-redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Jennifer en Ishaan zaten elkaar minutenlang aan te staren, zonder één woord te zeggen. Alsof de hele wereld gestopt was met draaien leken de twee slechts aandacht te hebben voor elkaar. Ishaan was het uiteindelijk die na ruim vijf minuten de stilte doorbrak. “Hoi”, meer kwam er nog niet uit. “Hoi”, antwoordde Jennifer, “Leuk dat je er bent.” Ze nam het voortouw maar, want met slechts “Hoi” zou het gesprek al snel doodbloeden, en dat was het laatste wat ze wilde. “Eh, jij ook”, stamelde Ishaan verleden, “Wil je wat drinken?”

Het duurde niet lang of de kelner bracht de drankjes die Ishaan en Jennifer besteld hadden. De lange medewerker van het restaurant had genoeg mensenkennis om precies te weten in welke fase de twee aan het tafeltje zaten. Hij nam zich voor zijn uiterste best te doen en de twee de avond van hun leven te gunnen. In zijn ooghoek zag hij de twee proosten en een eerste slok van hun drankjes drinken. “Dat zal wel helpen om ze wat losser te krijgen”, dacht hij en onbedoeld bleef hij langer staan gluren, in de hoop wat mee te kunnen pikken van hun eerste afspraakje.

“Marcel, doe jij even tafel 18”, werd er vanachter de bar naar hem geroepen. De kelner was even helemaal vergeten dat Jennifer en Ishaan niet de enigen waren in zijn wijk. Snel spoedde Marcel zich naar tafel 18 en nam de bestelling op. Hij zou dadelijk nog wel even gaan kijken bij de twee. Nu aan het werk. Nog een paar uurtjes en ook zijn dag zat er weer op. Dan kon hij ook weer naar zijn appartementje. Ontsnappen aan de drukte en de vreselijke muzak die in het restaurant op de achtergrond speelde. Nee, dan had hij liever de New Music Friday Maxazine Playlist op zijn oortjes. Hij had zijn gsm al klaarliggen in zijn locker in de kleedruimte. Klaar om de nieuwste muziek weer tot zich te kunnen nemen. Deze week lagen onder andere de nieuwe nummers van de Red Hot Chili Peppers, Muse, CHef’Special, Meau en meer op hem te wachten. Hij had er nog geen enkel idee van wat voor moois zijn later die avond in zijn oren zou komen stromen. Maar eerst nog even werken…

Deel: