Met een inkijkje in zijn privéleven laat James Bay zien wat de drijfveer is geweest voor zijn afgelopen week verschenen single ‘One Life’. Hij deelde op social media een aantal posts samen met zijn geliefde Lucy. Zij is zijn bron van inspiratie en met het nummer probeert hij te vertellen wat zij voor hem betekent.

‘One Life’ vormt de opmaat naar iets groters, namelijk het uitbrengen van zijn langverwachte derde album, dat ‘Leap’ gaat heten. Hierop is ook de eerder verschenen single ‘Give Me The Reason’ te horen. Voor ‘Leap’ werkte Bay samen met een aantal klinkende namen uit de internationale muziekwereld, waaronder producers als Foy Vance (Ed Sheeran), FINNEAS (Billie Eilish) en Joel Little (Lorde, Taylor Swift).

 

 

Schrijvend aan het album stuitte hij op een boek over creatieve herontdekking. Door zijn eigen handelen in die periode tegen het licht te houden was hij in staat zijn diepste emoties te gebruiken in zijn songwriting: “I spend a lot of time (too much time) tangled up in negative thoughts. It’s so easy to spiral. But during all that extra time writing, I decided to embrace my sadness rather than fight it and I began to recognize what lifts me up when things get tough. Suddenly I was pushing the boundaries of my writing in ways I never had before. I looked around at the people in my life that love and care about me the most and for the first time ever, I found a way to write from that emotion.”

Deel: