Hoe moeilijk is het om eerlijk en oprecht te zijn over een ontluikende liefde, als je elkaar nog niet goed genoeg kent om compleet openhartig te zijn? In plaats van kleur te bekennen, draai je om elkaar heen als twee gecamoufleerde kameleons, die nooit hun ware aard durven te laten zien. Daarover zingt remme in zijn nieuwe single ‘Chameleons’, die hij al aankondigde op zijn instagramaccount en die volgende week vrijdag uitkomt.

“Je laat je gevoelens niet zien en geeft een soort vage hints zonder dat je gewoon duidelijk bent en zegt wat je voelt. Afgelopen zomer zat ik zelf in zo’n situatie met iemand die ik op vakantie had ontmoet. Toen ik thuiskwam heb ik ongeveer nog een weekje ge-appt maar al snel verwaterde het contact. Als ik er nu over nadenk had gewoon moeten bellen en duidelijk moeten zijn over wat ik voelde,” vertelt de Eindhovense singer-songwriter, die eerder dit jaar nog de single ‘Half A World Away’ uitbracht met de Zweedse zangeres Clara Mae.

De afgelopen periode heeft remme veel geëxperimenteerd met zijn muziek door te zoeken naar elementen die hij kon gebruiken voor op een groot podium. Liedjes die iedereen kan meezingen. Met zijn shows in april heeft hij de mogelijkheid gebruikt om het nieuwe materiaal uit te proberen, o.a. tijdens zijn optreden in Paradiso in Amsterdam. “Toen ik daar het podium af liep, wist ik dat ‘Chameleons’ mijn volgende single zou worden,” aldus remme, die de komende tijd nog veel vaker live te zien is. Zo staat hij op Raadpop op 28 mei, speelt hij op 1 juni tijdens Yes In My Backyard en mag hij als klap op de vuurpijl optreden op de Pinkpop-zaterdag.

Deel: