Terwijl het festivalseizoen van start gaat, komt ons eigen internationale icoon Tiësto samen met LA’s Deorro met een nieuwe track, ‘Savage’. Het nieuwe nummer brengt spannende akkoorden, koortsachtige zang en uitstekende drops samen, met als hoogtepunt een triomfantelijk en oprecht refrein. ‘Savage’ maakt duidelijk dat beide DJ/producers ernaar streven het publiek te herwinnen.

Tiësto heeft een klinkende stempel gedrukt op de dancemuziek met zijn uitgebreide discografie, grensverleggende sounds en talloze mijlpaal- en genrebepalende optredens. Onlangs heeft Tiesto een reeks nieuwe genres verkend, van pop- en hiphop-geïnspireerde deuntjes tot deep house – wat resulteerde in inventief geproduceerde melanges van deze genres.

De DJ en producer is de enige artiest die ooit de titels ‘The Greatest DJ of All Time’ heeft ontvangen. Van zijn underground dansvloerknallers tot zijn spraakmakende residentie in Las Vegas en crossoversucces, creëerde Tiësto de blauwdruk van het ​​succes van de hedendaagse dancemuziek. Tiësto’s blijft zich uitbreiden over verschillende genres. Met meer dan 36 miljoen verkochte albums, 10 miljard streams en een sociaal platform met een publiek van meer dan 30 miljoen fans over de hele wereld, blijft hij een revolutie teweegbrengen in de dance. Tiësto’s eerste release sinds hij tekende bij Atlantic Records, ‘The Business’, domineert de airplay en hitlijsten wereldwijd sinds de release in september 2020, met meer dan 1,4 miljard streams tot nu toe. Niet voor niets werd hij genomineerd voor Best Dance/Electronic Recording tijdens de 64e GRAMMY Awards.

Na bijna 10 jaar bewondering voor elkaars werk, startte Tiesto de samenwerking met de in Los Angeles gevestigde producer Deorro, om samen een ​​episch meesterwerk te creëren dat perfect aansluit bij hun beide productiestijlen: ‘Savage’. De Mexicaans/Amerikaanse Deorro staat bekend om zijn heetbloedige elektronische tracks, vaak gekruid met Latin vibes en spannende collabs.

Deorro is een van de headliners van de dance- en latinwereld geworden nadat hij meer dan tien jaar zijn genre-vervagende muzikale stijl had geperfectioneerd. Deorro wordt nu algemeen erkend in de hogere regionen als een wereldwijd toerende DJ, multi-platina bekroonde producer en bonafide superster. Deorro bevestigde zijn status met zijn mainstream crossover-hit ‘Five Hours’ in april 2014, die nu een van zijn vele wereldwijd gecertificeerde, hitparade, platina-verkopende releases en virale hitsingles is. Deorro is ook baanbrekend in de wereldwijde Latin-muziekmarkt dankzij zijn megahit ‘Bailar’, een Latin/EDM-hybride met de Grammy Award-winnende/Latin Grammy Award-winnende internationale merengue-ster Elvis Crespo.

‘Savage’ combineert moeiteloos Deorro’s uitbundige feestvibes met de invloedrijke en krachtige elektronische producties van Tiësto. Door de toon te zetten met gespannen akkoorden en humeurige, lage zang, bouwt het nummer geleidelijk op naar het refrein, uitbarstend in een sterke housebeat en een betoverende, ritmische melodie. Dit is waar de extase begint en plaats maakt voor een stroom van energie, terwijl de getemperde afbraak met zijn opzwepende zang en achtergrondakkoorden het deuntje het perfecte intermezzo geven.

Twee dance-meesterbreinen aan het werk, die het festivalpubliek naar hun volgende broodnodige muzikale hoogtepunt brengen. Tiësto en Deorro zijn klaar voor het festivalseizoen met deze uitstekende nieuwe samenwerking, die al werd geteased tijdens EDC Mexico, Lollapalooza South America, Ultra Music Festival en meer.

Deel: