Zondag was alweer de derde en laatste dag van Paaspop 2022 aangebroken. Met het meest prachtige weer wat men zich kon wensen: stralende zon en een heerlijk temperatuurtje.

Om 13:00 uur betrad zangeres Meau samen met haar band het podium in de Phoenix tent voor haar allereerste festival optreden en ze viel meteen met haar neus in de boter. Een voornamelijk met jonge bezoekers gevulde Phoenix tent stond te wachten op de zangeres. Met veel energie en enthousiasme verzorgde ze een mooi en ontroerend optreden met een mix van uptempo liedjes en aangrijpende ballads. Haar nieuwe single ‘Als Jij Maar Bij Me Bent’ werd al luidkeels meegezongen. Bij het inzetten van ‘Dat Heb Jij Gedaan’ werd er volop gejuicht. Vele telefoons gingen de lucht in om dit prachtige lied vast te leggen. Meau vroeg het publiek om het laatste refrein nogmaals luidkeels mee te zingen, waaraan de hele tent gehoor gaf.

Ook tribute bands waren op Paaspop te vinden. In de Thunderbolt was het aan Stacked Actors om het publiek in te pakken met hun Foo Fighters tribute. Direct viel de mooie beeltenis van wijlen Taylor Hawkins op die sierde op de bassdrum van deze band. Met zeer veel energie en overtuiging brachten de Stacked Actors een mooie hommage aan de Foo Fighters. ‘Learn To Fly’ werd hard meegezongen door het publiek en ook de zeer strakke drum solo tijdens ‘Times Like These’ maakte zeer veel indruk.

Een afgeladen volle Apollo tent was er getuige van dat Floor Jansen de tent op Paaspop op zijn kop kwam zetten met een mooie mix met nummers van After Forever, Nightwish en diverse covers. Met erg veel enthousiasme en leuke praatjes tussen de nummers door schotelde de Brabantse Nightwish-frontvrouw Schijndel een show voor waar men u tegen zei. Paaspop is geen onbekend terrein voor Floor, met After Forever stond ze er al meerdere edities op het podium en nu in 2022 dus als solo artieste op het hoofdpodium. De grote vraag of de enige echte Henk Poort ook aanwezig zou zijn werd al vrij snel en glimlachend met “Ja!” beantwoord en zo zongen ze samen hun single ‘Dangerous Game’. Gedurende de corona pandemie had Floor genoeg tijd om aan een eigen nummer te werken en zo presenteerde ze erg trots haar solo single ‘Fire’. Tijdens het noodgedwongen thuis zitten bracht Floor haar tijd door met het opnemen van covers om deze vervolgens op het internet te zetten en ze op deze manier een metal sausje te geven of net wat meer Floor te maken. Zo bracht ze een erg mooie versie van het songfestival nummer ‘Euphoria’. Samen met haar dochter keek ze vaak naar de film Frozen en besloot ze ook haar eigen versie van ‘Let It Go’ op te nemen en zo ging ze op Paaspop van metal koningin even naar ijskoningin en Schijndel genoot ervan. Wat een powervrouw is Floor Jansen met een meer dan fantastische strot.

Het optreden was helemaal compleet toen als allerlaatste nummer ‘The Phantom Of The Opera’ werd ingezet en Floor samen met Henk Poort de sterren van de hemel zong.

Dat Rondé uitermate populair is bleek op Paaspop wel uit het feit dat de Jack Daniels tent waarin ze geprogrammeerd stonden eigenlijk veel te klein was. In de tent was het afgeladen vol en werd er luidkeels meegezongen met hits als ‘Hard To Say Goodbye’ en ‘Run’. De aanwezige fans gingen lekker los en zo steeg de temperatuur al snel. Ook buiten de tent stond het nog rijen dik aan mensen die hoopten een glimp van Rondé op te kunnen vangen.

Suzan en Freek zijn een ware sensatie gebleken en veroverden in sneltreinvaart Nederland. In Schijndel stond de Apollo tent ramvol en het feest barstte direct los toen Suzan en Freek het podium betraden met ‘Dromen In Kleur’. Het publiek genoot zichtbaar van hun helden en natuurlijk mocht de nieuwe single ‘100 Keer’ niet ontbreken. Suzan en Freek straalden van oor tot oor van alle energie die ze vanuit de tent kregen. Het moment dat de gehele tent ‘Blauwe Dag’ luidkeels meezong was er één om in te lijsten.

Liefhebbers van rauw gitaarwerk konden in de Jack Daniels tent terecht bij de Rotterdamse band Dool met als middelpunt Raven van Dorst. Of het nu als muzikant is of op tv, Raven doet het in geheel eigen stijl recht toe recht aan. Dool nam het publiek tijdens deze set mee naar een duister oord en bracht de tent met de nodige gitaarsolo’s volledig in extase. Raven kwam naar Paaspop om te zondigen en dat is goed gelukt: bier, veel rook en rauwe gitaren zorgden voor een heerlijk mysterieuze sfeer.

Aan The Opposites de eer om de Apollo tent compleet af te breken. Big2 en Willy zijn als The Opposites ijzersterk en dat was goed zichtbaar in Schijndel. Tijdens ‘Dom, Lomp & Famous’ sprongen The Opposites samen met het publiek al van links naar rechts en warmden het publiek hiermee alvast goed op voor wat er nog ging komen. In Schijndel mocht natuurlijk ‘Broodje Bakpao’ niet ontbreken op de setlist, samen met Sef werd de tent goed afgebroken. De ultieme toegift van The Opposites was natuurlijk ‘Thunder’ waarbij het complete publiek aan het hakken was. Toen Twan en Willem het publiek op riepen tot het maken van een hele grote circle pit was het feest compleet op Paaspop.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: