Voor een band die amper nog eigen muziek uit heeft, gaat de carrière van The Haunted Youth wel heel erg hard. De band rond frontman Joachim Liebens treedt op door heel Europa en speelde in België zelf al vrijwel iedere zaal die er is plat. Het laatste concert van de tournee was dinsdagavond in Leuven, in Het Depot, en Maxazine’s fotograaf Christophe Dehousse was erbij, als één van de vele liefhebbers in de uitverkochte zaal.

Als support bracht The Haunted Youth Bobbi Lu, mee, van hetzelfde platenlabel (Mayway records). Bonni Lu bracht een geweldige set, vol donkere intense melancolische elektronische muziek. Bobbi stond alleen op het podium maar het was een zeer charismatische en boeiende set om te zien en te horen.

Zoals gewoonlijk stond The Haunted Youth in topvorm op het podium! Er heerste een geweldige sfeer in het publiek toen de band hun hits ‘Teen rebel’, ‘Coming Home’ en ‘Gone’ bracht. Maar ook een nieuw nummer in de setlist, ‘Alien’ kwam goed binnen. Het nieuwe nummer is een beetje meer elektronisch dan we van de band gewend zijn en was anders dan de andere nummers. Het werkte het nummer goed bij het publiek. Hoogtepunt was het nieuwe nummer ‘Shadows’, dat de band net 2 weken geleden heeft uitgebracht. En dan te bedenken dat er nog meer komt, want de set bevatte veel nog niet eerder uitgebracht materiaal. The Hunted Youth is op stoom!

Joachim ging compleet op in zijn muziek, zoals duidelijk werd tijdens ‘Broken’ en ‘House Arrest’, maar ook de rest van de indrukwekkende set leek de frontman in een eigen muzikale roes te leven, die hij gelukkig op miraculeuze wijze volledig wist over te brengen op het publiek. Soit, bij ‘I Feel Like Shit and I Wanna Die’ hoefde dat niet zo letterlijk genomen te worden, maar met ‘House Arrest’ en ‘Fist in my Pocket’ volgende werd de muzikaliteit van The Haunted Youth nog maar een keer duidelijk.

Op plaat is de band al niet te versmaden, live pakte de band nog beter uit en het zal geen jaren meer duren of de eerste Europese tournee voor de band zal een feit zijn. België heeft een groeibriljantje in handen./

Foto’s (c) Christophe Dehousse

The Haunted Youth Setlist Het Depot, Leuven, Belgium 2022

Deel: