De Amerikaanse boyband Backstreet Boys heeft hun Britse en Europese tourdata aangekondigd. De aankondiging bevat onder andere een lange reeks shows in Duitsland en een zeer speciale exclusieve show in de O2 in Londen. De groep trad voor het laatst op in Europa in 2019 en verkocht toen meer dan 350.000 tickets. De ‘DNA World Tour’ begint dit weekend op de Las Vegas Strip met vier shows in het Colosseum in Caesars Palace.

Al 29 jaar leveren de Backstreet Boys de beste popmuziek, waardoor ze één van de meest invloedrijke popartiesten zijn. Met vele nummer 1 hits, recordbrekende tours, talloze prijzen en wereldwijde verkoopcijfers van meer dan 130 miljoen, wordt Backstreet Boys gezien als de bestverkopende boyband in de geschiedenis.

Begin 2019 bracht Backstreet Boys hun voor een GRAMMY genomineerde 10e studioalbum ‘DNA’ uit op RCA Records. Het album kwam binnen op nummer 1 en bevat de Top 10-hit ‘Don’t Go Breaking My Heart’. De veelgeprezen single werd genomineerd voor de ‘Pop Duo / Group Performance’ GRAMMY in 2019 en was hun eerste hit in de Billboard Hot 100 in 10 jaar tijd. Na de release stond de single meteen op nummer 1 in de iTunes Top Songs and Global Charts en haalde de hitlijsten in meer dan 22 landen.

In mei 2019 trapten de Backstreet Boys ‘The DNA World Tour’ af – de grootste arenatour van de groep in 18 jaar dankzij het wereldwijde succes van hun nieuwe nummer 1-album. Tijdens de DNA World Tour heeft de groep arena’s in heel Noord-Amerika, Europa, Azië en Zuid-Amerika uitverkocht.

Op zondag 9 oktober 2022 staan zThr Backstreet Boys met hun ‘DNA World Tour’ in Ziggo Dome, Amsterdam.

Deel: