Nog exact 29 dagen en dan is het zover: Gregory Porter, de meest soulvolle en charmante jazz-sensatie, zet voet op Belgische bodem. Met zijn waanzinnige baritonstem doet hij op zaterdag 23 april 2022 Vorst Nationaal op zijn grondvesten daveren.

Op 8 april 2022, meer dan tien jaar na de release, brengt Gregory Porter een gloednieuwe heruitgave uit van zijn veelgeprezen debuutalbum Water op het Blue Note label. De vinyl en digitale edities bevatten Opolopo’s populaire remix van de hit ‘1960, What?’.

Met Nat King Cole aan zijn zij, breekt de Afro-Amerikaanse zanger internationaal door met het album Water in 2010. Sindsdien rijgt hij succes na succes op zijn palmares: met drie albums bij het fameuze Blue Note Records, twee Grammy Awards voor beste jazzalbum voor Liquid Spirit (2013) en Take Me To The Alley (2017) en uitverkochte shows wereldwijd. Porter, die lak lijk te hebben aan genres, maakt vibrerende jazz die flirt met soul, blues, gospel of zelfs R&B. Samen met zijn bonte muziekband zorgt hij keer op keer voor een vonkende en unieke live belevenis

De immer goed gemutste Porter bracht in augustus 2020 zijn zesde studio-album All Rise uit. De plaat nam hij samen op met een tienkoppig koor, een strijkorkest en producer Troy Miller (Laura Mvula, Jamie Cullum, Emili Sandé). Zijn album is een terugkeer naar de originele composities waar Porter van houdt: teksten die emotioneel geladen zijn, doordrenkt met alledaagse filosofie, en met detail voor de doorleefde werkelijkheid.

Kippenvel en heerlijk afdwalen bij Porters eigenzinnige songs staan steevast op het programma. ’s Mans imposante stem, waarmee hij zowel intiem als groots weet uit te pakken, blaast je ongetwijfeld omver. Afspraak op zaterdag 23 april 2022 voor een pittige show met klasse waar het pure talent van Gregory Porter ervan afspat.

Deel: