Get Well Soon brengt vandaag zijn langverwachte nieuwe studioalbum ‘Amen’ uit via Virgin Music. Konstantin Gropper’s zesde full-length markeert het begin van een nieuw hoofdstuk. Amen werd bij Kleine Audiowelt in Sandhausen, Duitsland opgenomen en geproduceerd met Marcus Wüst.

Waar het in 2018 verschenen ‘The Horror’ de Duitse songwriter’s kijk belichten op wat voelde als een vrij donkere en giftige situatie, ziet het aankomende album ‘Amen’ de 39-jarige artiest terugkeren naar een betere en meer hoopvolle plek – ondanks de huidige staat van de wereld. “‘A person’s true character is often revealed in times of crisis,’ someone wise once observed – and well … voilà.” – aldus Konstantin Gropper.

“It happened during lockdown: I was constantly checking the news feeds and working alone most of the time, when suddenly I realized … that I’m an optimist! It was a weird, almost horrible realization for someone like me – who’d always been drawn to pessimists and naysayers, to anyone from Thomas Bernhard to Kurt Cobain. Well, eventually I had to give in and admit to myself that I simply needed to believe in some sort of ‘happy end’ for all this,” geeft Gropper toe. Hoewel hij verre van somber is, is hij zich duidelijk bewust van de verwoestende effecten van de afgelopen twee jaar op de samenleving. “It’s just that I don’t want to hear any more of that typical whining and complaining – it’s super annoying. People are constantly complaining about the situation, how they’re facing adversity, and they don’t see that they’re still some of the most privileged people on the planet!”

Er zit dan ook een fijn gevoel voor humor in zijn nieuwste langspeler: van een Siri-geïnspireerde, nogal opdringerige AI assistent die dienst doet als gids door de hele LP tot Gropper’s herkauwingen over de tech miljardairs excentrieke Space Race; van een hele songtekst afkomstig van gelukskoekjes citaten tot zijn tongue-in-cheek incarnatie van een levenscoach die beweert de beste korte weg naar eeuwige gelukzaligheid te weten…

Over levenscoaches en zelfoptimalisatie gesproken: het idee van een nieuwe start loopt ook als een rode draad door eerste single Mantra – een nummer dat, volgens Gropper, “dedicated entirely to the weaker self,” is. You are here / it is time / then why don’t you / why – vraagt hij herhaaldelijk, om uiteindelijk de ongelovige mantra te verdrinken in een massieve golf van geëlektrificeerde shoegaze productie – totdat er alleen nog maar een vleugje kosmische energie over is.

Wat het geluid van het album betreft, is ‘Amen’ over het algemeen geschilderd met een lichter palet in vergelijking met zijn voorgangers. Maar ‘Amen’ is ook zeker niet alleen positiviteit. In plaats daarvan is het Get Well Soon met de vraag hoe je die positieve plek terug kunt krijgen – ondanks welk horrorscenario zich ook ontvouwt. Vandaag komt samen met ‘Amen’ ook de nieuwe single, ‘My Home Is My Heart’ uit, vergezeld door een videoclip die hetzelfde spannende scenario afspeelt. De clip gaat natuurlijk in première hier op Maxazine.

Get Well Soon speelt binnenkort enkele shows in Nederland en België. Op 30 april staat Get Well Soon in Rotown, Rotterdam en op 01 mei in Paradiso, Amsterdam om twee dagen later, op 3 mei in Atelier 210 in Brussel op te treden.

Deel: