Met zijn kenmerkend stemgeluid, gitaarsolo’s en melancholische ballads brengt de Amerikaanse zanger/gitarist/toetsenist en songwriter Larry Pascale diverse Amerikaanse rockstijlen uit de jaren zeventig weer bij elkaar en tot leven. En met succes. Door diverse Amerikaanse radiostations is hij uitgeroepen tot ‘doorbraak van het jaar’ en zijn nieuwe single ‘Living A Dream’’ bestijgt diverse Amerikaanse hitlijsten. Maxazine sprak met Larry over zijn dromen en ambities.

Voor de basis voor Larry’s passie en interesse voor muziek moeten we terug naar de jaren zeventig. Zijn vader was muzikant en zong dagelijks in huis. Door de speakers klonk Frankie Valli en muziek van het Motown label. De radio stond altijd aan en Larry luisterde graag naar Amerikaanse rockartiesten als The Little River Band en Hall & Oates. “Maar het was vooral de band Kiss, die mij raakte. Ik was nauwelijks zeven jaar. Tot op de dag van vandaag ben ik fan van ze”, wijzend op de poster van de band Kiss achter hem.

Journey

Het stemgeluid – en ook wel uiterlijk- van Larry Pascale doet denken aan die van Steve Perry van de Amerikaanse megaband Journey. De band was en is van grote invloed op de muzikale carrière van Larry. Hij treedt regelmatig op als bandlid van de coverband Classic Journey Live. “Maar ik ben breder georiënteerd”, benadrukt de sympathieke Amerikaan vanuit zijn eigen studio in zijn woonplaats Illinois, USA. Naast Steve Perry zijn Don Henley en Paul Stanley van Kiss zijn grote voorbeelden.

Living a Dream

In die studio schrijft hij ook zijn songs. Zoals ‘Living A Dream’, het nummer dat nu op vele radiostations wordt gedraaid en Larry op de diverse Amerikaanse hitlijsten doet belanden. ‘Ik leef als het ware nu zelf in een droom, temeer ik mijn instrumenten een tijdje aan de wilgen had gehangen om voor mijn gezin te zorgen’’.

Larry speelt alle instrumenten op zijn platen zelf. Van vocals, gitaar tot en met keyboards. En zijn muziek varieert van ballads, hardrock tot akoestische songs. “Ik ben niet een bepaald hokje te stoppen. Veelzijdigheid is mijn sleutel. Ik ben een Zwitsers zakmes onder de muzikanten.”

Asbury Park

Veelzijdigheid met een kader, dat moet wel gezegd worden. Want live, op plaat en in verschijning. In alles straat Larry de klassieke rockartiest uit de jaren zeventig uit. Met allure, ongekend enthousiasme: “Ik wil diegene zijn die de klassieke melodieuze en bijna vergeten (hard)rock weer terugbrengt.”

Alhoewel Larry in zijn element is in zijn studio, geeft hij toch de voorkeur aan live optredens. Op dit moment bereidt Larry met zijn band een tournee voor met onder meer een optreden in Asbury Park, New Jersey. “Mijn droom is echter om op wereldtournee te gaan”, aldus Larry.

Voorlopig geniet Larry nog van het succes van zijn single ‘Living A Dream’.

Deel: