Na het heruitbrengen van ‘Back To The Light’, het eerste solo-album van Brian May, is het nu tijd voor de gitarist van Queen om zijn tweede solo-album opnieuw onder de aandacht te brengen. ‘Another World’ (1998) werd vierentwintig jaar geleden voor het eerst uitgebracht en laat het volle bereik van zijn kunnen horen als muzikant.

“This, dear Listener, is the second release in my “Brian May Gold Series” reissues. To this album, historically my second solo record, we’ve applied the same loving care that we lavished on ‘Back to the Light’ – repolishing and remastering but using the exact original mixes. Originally delivered 24 years ago, ‘Another World’ is now reborn just as it was originally created,” aldus May.

Na het overlijden van zijn vriend en bandgenoot Freddie Mercury, merkte hij dat hij ver van zichzelf was komen te staan. Met het schrijven van nieuw materiaal begon May aan een zoektocht, waarbij hij zichzelf opnieuw probeerde te ontdekken. Dat leidde tot energieke, opzwepende gitaarriffs en virtuoze vingerzettingen. Deze worden op het album afgewisseld met magistrale melodieën en strak uitgevoerde covers, waaronder ‘One Rainy Wish’ van Jimi Hendrix uit ‘1967 en All The Way From Memphis’ van Mott The Hoople uit 1973. Het album komt uit op 22 april en bevat ook de single ‘On My Way Up’.

Deel: