Het album ‘Scar Weaver’, dat Once Human in de afgelopen twee jaar heeft samengesteld, betekent een enorme stap voorwaarts voor de band. Gezegend (of misschien vervloekt) met veel extra tijd tijdens de lockdown situatie van het afgelopen jaar, is de band in staat geweest om hun geluid te verfijnen en te herdefiniëren, geïnspireerd door een plotselinge creatieve golf van de nieuwste aanwinst, Max Karon. Het resultaat is een glorieus eigenzinnige moderne metal plaat, met Lauren Hart’s carrière beste vocale prestatie slechts een van de oogverblindende onthullingen. Met Once Human’s meest intense en explosieve muziek om mee te werken, heeft de zangeres zichzelf naar nieuwe hoogten geduwd, waarbij ze een enorm uitgebreid vocaal bereik heeft laten zien in het proces.

Gevormd in 2014, hebben Once Human zich gestaag gevestigd als een van de meest onderscheidende en destructieve metalbands van het moderne tijdperk. Opgericht door gitarist Logan Mader (ex-Machine Head) en zangeres Lauren Hart, heeft het uit LA afkomstige kwintet gedurende hun hele bestaan de neuzen naar de slijpsteen gehad, een onvermoeibare toewijding aan live-optredens tentoongespreid en een nauwgezette aanpak om hun verpletterende anthems voor het nageslacht vast te leggen.

In de loop van twee volledige albums – 2015’s alom geprezen debuut ‘The Life I Remember’, en 2017’s conceptuele tour-de-force ‘Evolution’ – heeft Once Human een militant individueel pad gevolgd, het hedendaagse cliché schuwend ten gunste van een veelzijdige en pezige nieuwe stam van brute maar toegankelijke metal, met Lauren’s coruscating vocalen die een eindeloos emotioneel en menselijk brandpunt vormen.

Vier jaar na hun laatste album is Once Human klaar om een nieuwe aanval op hart en oren te lanceren. Met een line-up aangevuld met bassist Damien Rainaud, drummer Dillon Trollope en tweede gitarist (en nu chief riff-writer) Max Karon, is de band gemuteerd in een nog verwoestender beest, zoals wordt gedemonstreerd met een gezichtsvernietigend aplomb op het nieuwe album ‘Scar Weaver’.

‘Scar Weaver’ komt uit op 11 februari 2022 via earMUSIC.

Deel: