Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

In de kadans die al jaren onveranderd lijkt te zijn rijdt het dubbeldeks DD-Ar treinstel van de Nederlandse Spoorwegen al jaren trouw heen en weer over het traject tussen Maastricht en Den Bosch. Elke ochtend weer staat Saskia trouw, vijf minuten voor aankomst van het treinstel klaar op station Weert. Over de linkerschouder draagt ze trots haar MCM tas, in leer, cognac kleur, die ze van haar Fred cadeau mocht krijgen voor haar 23ste verjaardag, net een week geleden. In haar rechterhand, even vertrouwd een kartonnen bekertje met schotse ruit opdruk van de kiosk op het perron. Een dubbele cappuccino. Vaste prik, Saskia heeft die opkikker elke ochtend even nodig, want een echt ochtendmens is ze niet. Elke dag weer is het een drama om toch weer op tijd op het juiste perron te staan.

Elke dag ziet Saskia steeds weer dezelfde mensen die om haar heen staan op het perron. De man met de lange gabardine jas en de Volkskrant onder zijn arm. De twee jonge meisjes op weg naar school die met hun ogen aan het scherm van hun smartphone vastgelijmd lijken te zitten. De oudere mevrouw die haar mondkapje steeds onder haar neus draagt en de jongeman die steeds naast haar staat en eigenlijk veel aantrekkelijker is dan haar eigen Fred.

De reis die ze zo elke werkdag maakt naar Den Bosch, waar ze een prettige werkplek heeft mogen vinden als junior accountant is inmiddels een sleur geworden. De moeder van Saskia zegt haar elke weekend weer, als ze op bezoek komt, hoe gelukkig ze moet zijn met haar baan en dat ze wellicht snel een eigen woning kunnen gaan kopen. Het gaat Saskia voor de wind. Ze zou haar geluk niet op moeten kunnen.

Toch is er ook vandaag weer maar een ding dat haar ervan weerhoudt een drastisch besluit te nemen. Weg bij Fred, en zich in de armen werpen van de aantrekkelijke jongeman naast haar, haar baan opzeggen en naar Gambia gaan voor een sexvakantie, of haar moeder eens goed de waarheid vertellen over hoe ze haar leven heeft vergooit voor idealen die niet verder reiken dan het bezit van een verzameling bakstenen, die ze nooit afbetaald zal krijgen.

Saskia voelt de zenuwtrek rond haar oog weer opspelen. Ze moet rustig worden. Saskia pairt haar bluetooth oordoppen met de smartphone die ze maandelijks via haar veel te dure abonnement afbetaald. De New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify is haar geheime rustplek geworden. Elke week weer de lekkerste nieuwe muziek. Een ontdekkingsreis die haar elke keer weer tot rust brengt en vrolijk maakt. Het volume iets omhoog, zodat ze de geluiden van buiten niet meer kan horen.

Deze week met nieuwe muziek van onder anderen Steve Vai, 4B2M, Pablo van der Poel, Amos Lee, Simple Minds, Charlie Puth en nog veel meer. Oh, en helaas ook een nummer van de helaas overleden Meat Loaf. De trein opent haar deuren en Saskia stapt in.

Deel: