De Gents-Kortrijkse indierockband PINGPONGCLUB is terug met een nieuwe single! De band rond songschrijver Jonas Desmet, die al sinds 2019 bestaat, bracht een maand geleden hun debuut-EP ‘PINGPONGCLUB’ uit, die door de band live opgenomen werd tijdens de zomer van 2020 in Muziekcentrum Track & De Kreun (Kortrijk) en tijdens het voorjaar van 2021 in DunK Studios (Zottegem).

Als Artist in Residence in cultuurhuis Wilde Westen (De Kreun) in Kortrijk bracht daarop 6 nummers, geproduceerd door Robin Aerts (Het Zesde Metaal). Op de EP experimenteert PINGPONGCLUB met verschillende genres, op zoek naar hun eigen ik. Het nieuwe werk van PINGPONGCLUB wordt op 18 februari 2022 voorgesteld in Het Wilde Westen in concertzaal De Kreun (Kortrijk).

Jonas: “ We legden als beginnende band erg snel veel kilometers af in het alternatieve livecircuit. De songs op deze EP werden geschreven tussen verschillende optredens door, en kregen de kans om te rijpen op het podium. We houden ervan dingen uit te testen en te experimenteren tijdens optredens. Daarom moedigde Robin Aerts ons aan om onze debuut-EP live in te spelen. Die aanpak bleek ons op het lijf geschreven. Het liet ons toe de focus te verschuiven van kleine details naar de energie van de band en de kern van de songs. Het resultaat is vooral een eerlijke EP. Een plaat die bewijst dat we er staan als band, en een platform vormt om muzikaal verder op door te groeien.”

De eerste single van 2022 heet ‘Take A Little’ en is afkomstig van dat debuutalbum. De  band met de doorleefde stem van frontman Jonas Desmet heeft alles in zich om de grote doorbraak van 2022 te worden. Stond de PINGPONGCLUB in hun korte bestaan op festivals als Dranouter en Eurosonic Noorderslag, de sound van de band is de perfecte aanvulling foor festivals als Werchter, Lowlands of Pinkpop en het zal ons dan ook verbazen als de band niet reeds door één of meerdere van de genoemde festivals is gepolst voor de eerstvolgende editie.

Deel: