Placebo deelt vandaag nieuwe single ‘Try Better Next Time’. De nieuwe track geldt als opvolger van recente releases ‘Beautiful James’ en ‘Surrounded By Spies’. Na bijna tien jaar stilte maakten de bandleden onlangs ook bekend hun achtste studioalbum ‘Never Let Me Go’ uit te brengen op 25 maart. De nieuwe single ‘Try Better Next Time’, het aangrijpende middelpunt van het album, werpt zijn blik op het schijnbaar onvermijdelijke lot van de mensheid – een einde van ons bestaan. De song is geladen met een desillusie die nadenkt over de zin om onze weg naar een eco-catastrofe voort te zetten en worstelt met het idee dat we “vinnen kweken, terug het water in gaan” en proberen opnieuw te evolueren naar iets dat onze omgeving meer koestert.

“De helft van de planeet staat in brand, terwijl het grootste deel van de andere helft langzaam onder water verdwijnt. De techmiljardairs hebben zich teruggetrokken in hun enclaves in Nieuw-Zeeland die ze met hun privélegers beschermen. De meeste Nouveau Poor, de nieuwe wereldwijde geldverslinders, graven zich in het oppervlak van de aarde in voor onderdak terwijl de hulpbronnen van de aarde blijven verdwijnen. De wraakzuchtigen en de volkomen wanhopigen blijven vechten, maar er is geen oorlog meer om olie. Er is niets meer. Maar het is niet het einde van de wereld, alleen het einde van de mensheid, een onderscheid dat we in onze overdreven hoogmoed niet kunnen ontdekken. Moeder Natuur is extreem moe van ons geworden. Vaarwel mensheid. En verdomme. Try Better Next Time.”, aldus frontman Brian Molko

De bijzondere wijze waarop Placebo de menselijke psyche muzikaal in kaart heeft weten te brengen, heeft de afgelopen 25 jaar geleid tot de verkoop van meer dan 13 miljoen albums. De unieke manier waarop de band de grenzen van zowel de gebreken als de schoonheid van het ‘mens zijn’ heeft verkend, maakt van hun muziek een veilige haven voor hen die zich verstikt voelen door de traditionele normen en waarden in de maatschappij. Placebo probeert altijd een licht te schijnen op die aspecten binnen onze samenleving die regelmatig met scepsis of haat worden bekeken.

Placebo – Never Let Me Go album track listing

1. Forever Chemicals
2. Beautiful James
3. Hugz
4. Happy Birthday In The Sky
5. The Prodigal
6. Surrounded By Spies
7. Try Better Next Time
8. Sad White Reggae
9. Twin Demons
10. Chemtrails
11. This Is What You Wanted
12. Went Missing
13. Fix Yourself

Deel: