Na een geheel uitverkochte debuuttour in 2020, gaat DeLange, met zijn nieuwe ‘Contemplations Tour’, opnieuw langs diverse zalen in Nederland. DeLange trapt de tour af in Oss en vervolgt zijn weg langs zalen als TivoliVredenburg en Hedon. DeLange is een neo-klassieke componist en pianist afkomstig uit Nederland. Hij schrijft voornamelijk stukken voor solopiano. Omdat DeLange muziek in kleuren en vormen ervaart, is componeren voor hem als schilderen; de afwisseling en samenstelling van de kleuren is leidend voor de compositie.

Tijdens de ‘Contemplations tour’ zal DeLange ook stukken van het nieuwe, gelijknamige album spelen en zijn favoriete stukken van zijn debuutalbum. Voor de opnames van dit nieuwe album ‘Contemplations’ wendde DeLange zich tot zijn Schimmel piano die, na jarenlang in de opslag te hebben gestaan, de perfecte compagnon bleek voor de nieuwe werken.

Daar waar DeLanges debuutalbum ‘Images’ als hoofdthema’s ‘liefde, verlies en hoop’ had, gaat het nieuwe album ‘Contemplations’ over de transitie naar een nieuwe fase in het leven. Een tijd om met weemoed terug te kijken op het verleden, zonder ernaar terug te verlangen. DeLange hield een dagboek bij in de vorm van muzikale fragmenten die de emoties van dat moment vingen, zijn eigen “contemplations” om zo keuzes te kunnen overpeinzen en om ruimte te geven aan gevoelens en herinneringen.

Contemplations Tour 2022:

3 april: Oss, De Groene Engel
16 april: Zwolle, Hedon
18 april: Rotterdam, LantarenVenster
23 april: Utrecht, TivoliVredenburg

Deel: