Deze vrijdag brengt singer-songwriter Will Knox zijn nieuwe album ‘Shedding & Blooming’ uit. Het is het derde album van de in Haarlem woonachtige Brit, die meeschreef aan hits van onder andere Duncan Laurence, Ilse DeLange en Son Mieux. Op ‘Shedding & Blooming’ schudt hij zijn traumatische verleden van zich af en stapt strijdlustig de toekomst in. Dit album is de start van een zoektocht naar een beter leven voor zichzelf.

“The album is a journey of self-discovery. It is about healing from the past only to make the same mistakes again and asking myself why that happens”, licht Will Knox toe. “I’m grateful for the healing process that songwriting has provided me, it has helped me grow as a person and that’s the story I wanted to tell with this album.”

Will Knox is een geboren verhalenverteller. Met slechts een paar woorden en enkele akkoorden wekt hij hele werelden tot leven en raakt hij de kern van specifieke situaties. ‘Shedding & Blooming’ is een collectie liedjes die gaat over onder andere disfunctionele familierelaties en echo’s uit het verleden, en hoe je daarmee om gaat, van leert en groeit. Het album vormt als het ware twee boekensteunen: verleden en toekomst. Het is alsof Knox zijn huid eerst moet verliezen, als een slang die vervelt, om de persoon te kunnen worden die hij wil zijn.

De muziek van Will Knox is beïnvloed door klassieke ‘storytellers’ als Leonard Cohen en Paul Simon, de muzikale sferen van Nick Drake en Elliot Smith en meer recentelijk door het werk van onder andere Blake Mills & Maddison Cunningham.

De in Engeland geboren Will Knox behaalde met zijn single ‘Stolen Car’ in 2019 meer dan 7.000.000 streams op Spotify. Naast zanger is hij ook een bekroonde songwriter met drie Buma Awards en credits op tracks van in totaal meer dan 1 miljard streams, waaronder Duncan Laurence’s hit ‘Arcade’ uit 2019. Hij schreef ook mee aan de Son Mieux-hit ‘Dancing at the Doors of Heaven’, Nona’s ‘Sleeptalking’, Dotan’s ‘Let The River In’ en ‘Clouds’ van Ilse DeLange.

‘Shedding & Blooming’ is zijn derde album, dat hij uitbrengt in eigen beheer.

Deel: