De meest succesvolle Nederlandse symfonische-rockgroep stopt er mee. Kayak houdt er na de aankomende tournee in 2022, na 50 jaar mee op. De band, die in 1972 werd opgericht door Ton Scherpenzeel, Pim Koopman, Max Werner, Jean Michel Marion en Johan Slager, houdt het na nog 15 laatste optredens voor gezien. Op 22 april 2022 gaat Kayak op tournee door Nederland en een aantal Europese landen zoals Engeland, Duitsland, België, Denemarken, Zweden en Noorwegen. De concertreeks eindigt op 21 mei in Oslo.

Toetsenist/bandleider Ton Scherpenzeel legt uit: “Het was een geweldige rit, maar we zijn aan het einde van de lijn gekomen. Omdat de andere bandleden graag door hadden willen gaan, was de beslissing extra moeilijk. En als muzikant vind ik het zelf nog steeds leuk om te spelen. Maar er komt veel meer bij kijken om een ​​goede tour te maken en de omstandigheden voor bands als wij worden er niet makkelijker op. Wat dat betreft heb ik het gevoel dat ik de grens van mijn mogelijkheden heb bereikt. En hoe triest het ook is, ik stop liever te vroeg dan te lang door te gaan.”

Kayak sluit niet uit dat de band weer bij elkaar komt voor speciale projecten of gelegenheden, maar voor tournees is het na 21 mei voorbij. De laatste show in Nederland is op 14 mei in De Vorstin in Hilversum – per toeval ook de stad waar het allemaal begon in 1972.

Kayak Farewell Tour data:

22 april: Venlo, Grenswerk
23 april: Zoetermeer, De Boerderij
28 april: Groningen, Oosterpoort
29 april: Tilburg, 013
9 mei: London, Islington Assembly Hall
10 mei: Manchester, Club Academy
12 mei: Rüsselsheim, Das Rind
13 mei: Enschede, Metropool
14 mei: Hilversum, De Vorstin
15 mei: Köln, Yard Club
16 mei: Verviers, Spirit of 66
18 mei: Hamburg, Bahnhof Pauli
19 mei: Helsingor, Karosserifabrikken
20 mei: Gothenburg, Musikens Hus
21 mei: Oslo, WLR Festival Gronsand

Deel: