De line-up van Jera On Air 2022 is bijna rond. En waar hier sowieso al niet de minste namen op stonden, zijn ook nog Beartooth, Ignite, No Fun At All, Another Now, SeeYouSpaceCowboy, Crafter, Bob Vylan en Trash Boat toe aan de festivalposter toegevoegd.

“Don’t run away, run away, run away”. Zanger Caleb Shomo van Beartooth zingt het meermaals in misschien wel de grootste hit van de band: In Between. Heel bang hoeft Shomo op vrijdag 24 juni niet te zijn dat die tekst waarheid wordt, wanneer hij met Beartooth het podium van de Eagle-stage beklimt. Het publiek smult namelijk al jaren van zijn post-hardcore-band. Afgelopen periode werd er hard gewerkt aan het vierde album (Below), waarbij de eerste single ‘The Past Is Dead’ een feest der herkenning opleverde. Hard gitaarwerk en heerlijke refreinen, het blijkt voor Beartooth al jaren een recept voor succes.

Ze krijgen op vrijdag gezelschap van Ignite, dat zich afgelopen jaar noodgedwongen opnieuw uit moest vinden. Gedeeltelijk althans, want na ruim 25 jaar verliet zanger Zoltán Téglás de hardcoreband met punkinvloeden uit het Amerikaanse Orange County. Hij werd vervangen door Eli Santana, die niet alleen voor een nieuw stemgeluid zorgde, maar ook voor een verse dosis energie. In september maakten we kennis met het nieuwe Ignite, toen de band een uitstekend ontvangen EP met daarop twee nummers naar buiten bracht. Nummers waarbij Eli Santana zich meer dan prima staande hield. Dat belooft wat wanneer Ignite met hem als frontman een complete set op Jera On Air speelt.

Een skate punk scene zonder No Fun At All is nauwelijks voor te stellen. De ervaren Zweden staan niet voor niets al zo’n dertig jaar aan de absolute top. Deze legendes hoeven de eerste tonen van Master Celebrator maar in te zetten en de festivaltent verandert gegarandeerd in één feestende meute. Een trucje dat ook Trash Boat in de vingers heeft. Met een combi van aanstekelijke pop-punk en de agressie van melodieuze hardcore, klinken ze net even anders dan anderen. Het maakt ze tot één van de bands die je tijdens Jera On Air 2022 absoluut wilt zien. Dat geldt ook voor SeeYouSpaceCowboy, de hardcore punkers uit San Diego die politiek geladen onderwerpen niet schuwen, leverden begin deze maand met The Romance of Affliction hun tweede studio-album af. Het werd razendsnel opgepikt én gewaardeerd door liefhebbers wereldwijd.

De zeer getalenteerde hardcoreband Crafter uit Massachusetts zette afgelopen jaren flinke stappen. Op Jera On Air laten ze zien waarom ze daar meer dan thuishoren. En met een vlijmscherpe mix van hardcore, punk en grime was Bob Vylan afgelopen jaar één van de ontdekkingen. Het Britse duo is bij vlagen roekeloos en gaat gigantisch tekeer op het podium. Een match made in heaven met Jera On Air. Iets wat we ook kunnen zeggen over de komst van Another Now. Metalcore van eigen bodem. De Eindhovenaren waren voorbestemd om eens op het grootste alternatieve festival van de Benelux te spelen. In 2022 is het al zover. Jera On Air 2022 vindt op 23, 24 en 25 juni plaats in het Noord-Limburgse Ysselsteyn. Tickets voor dit hardcore, punk en metalcore festival zijn te koop via de website van Jera On Air.

Donderdag 23 juni: o.a. The Hives, Life of Agony, Suicidal Tendencies, Modern Life Is War, Boysetsfire, Hang Youth, Being As An Ocean, Bob Vylan, Crafter.

Vrijdag 24 juni: o.a. The Offspring, Beartooth, While She Sleeps, Stick To Your Guns, Turnstile, Bury Tomorrow, Ignite, Of Mice & Men, Silverstein, Anti Flag, Walls Of Jericho, Lionheart, Nasty, Crossfaith, Crystal Lake, Malevolence, Spanish Love Songs, Belvedere, Tim Vantol, Higher Power, Jesus Piece, Loathe, Clowns, Blowfuse, Seeyouspacecowboy, Faintest Idea, Rotzak, La Armada.

Zaterdag 25 juni: o.a. Rise Against, Bad Religion, Bullet For My Valentine, Killswitch Engage, Hatebreed, August Burns Red, Knocked Loose, Neck Deep, Terror, No Fun At All, Counterparts, Good Riddance, Get The Shot, Incendiary, Jaya The Cat, Cigar, Drain, Eskimo Callboy, For The Fallen Dreams, Dream State, Hot Milk, Stake, Another Now, The Hell, Vein.fm, Mainline 10, Mayleaf, Mark Of Chaos.

Deel: