De beste zorgverzekering kiezen kan net zo lastig zijn als het kiezen van de beste muziekgenre. Iedereen heeft een favoriet en ondanks felle discussies, zal er nooit een genre komen die door heel de wereld gezien wordt als de allerbeste. Dat is ook helemaal niet erg! Meningen mogen verschillen. Zo zullen er veel Nederlanders zijn die het verschrikkelijk vinden om naar hiphop te luisteren. Anderen luisteren juist alleen maar hiphopsongs. Soms gaat hierbij de voorkeur uit naar Engelse artiesten, maar ook Nederlandse rappers worden alsmaar geliefder. Dit komt onder meer vanwege de onderstaande nummers.

Murda – Dat Doen We Niet Meer

Natuurlijk mogen we het hoofdstuk van de ark van Noach in dit verhaal niet vergeten. Het is moeilijk om een ​​favoriet te kiezen, maar dit nummer kan de drukte van dit label op de scène samenvatten en een snelle concurrent worden van Top Notch, het nummer één label van Nederland dat voor veel hits heeft gezorgd, naast honderden andere klassiekers.

De Jeugd Van Tegenwoordig – Watskeburt?!

In 2005 kwam de oerknal van hiphop in ons land, toen De Jeugd van Tegenwoordig wat regelrechte evolutietheorie op het Nederlandse toneel bracht. Voor altijd het geluid van de Nederlandse hiphop veranderen, of om het nog beter te zeggen, het creëren van een compleet nieuw genre op zich, DJVT scoorde hit na hit en creëerde volledig hun eigen taal. ‘Watskeburt?!’ is hier het beste voorbeeld van.

Jacin Trill – kspreyopjebytch

Sommige mensen denken dat de apocalypse van hiphop al een tijdje geleden zijn intrede heeft gedaan, toen cloud rap opkwam, maar veel Nederlanders altijd de vooruitgang van het genre gesteund. Jacin Trill alias de oprichter van Happyland is de nieuwste hype van Nederland en hoewel hij zijn levensduur nog moet bewijzen, ziet het er goed uit voor de toekomst. Dit kwam met name door ‘kspreyopjybytch’.

The Opposites – Sukkel voor de Liefde

Ondertussen zorgden twee vrienden in het landelijke Heiloo voor een buzz met hun unieke geluid, zelfverklaarde farm-rap met een vleugje hardcore, vreemd vermengd met een pure soort gevoeligheid die al snel zou uitbarsten in een enorme nationale hitmachine, de twee tegenpolen Twan & Willem bleven altijd brutaal eerlijk over de donkere kant van hun succes. ‘Sukkel voor de Liefde’ is de ultieme showcase van de enorme opkomst van het duo en tegelijkertijd de keerzijde van het uitgroeien tot Nederlands bekendste rappers.

Ray Fuego – Kut

Frontman Ray Fuego en zijn apostelen komen rechtstreeks uit hoge blokken van Bijlmer. SMIB leidt de ondergrondse cultus waar iedereen deel van kan uitmaken. SMIB is muziek, mode, cultuur en gewoon jezelf zijn, een filosofie die ons terugvoert naar de begindagen van hiphop in de stadsdelen van NY en hoe het allemaal begon destijds.

Hef, Crooks & Adje – 101 Barz

Vaak geïmiteerd maar nooit overtroffen zijn de broers Adje, Hef en Crooks. Er zijn veel tracks die we konden kiezen (‘Puur’, ‘Hele Meneer’, ‘Fock Wachten!’) maar deze prachtige ‘101 Barz’-sessie gehost door Rotjoch resulteerde in een magisch moment voor de Nederlandse hiphop. Hun bijdrage aan de scene is onmetelijk.

 

Deel: