Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Shirley weet dat ze elke ochtend, als ze naar haar werk moet, tweeënveertig kilometer verderop naar de volgende stad in een file terecht komt. Een file die haar elke dag weer precies vijfendertig minuten kost die in principe zinloos zijn. De lijn pakken is geen optie, want dan duurt de reis nog langer. Shirley staat dus elke werkdag in de file. Dat is een feit.

Het laatste jaar heeft Shirley van alles geprobeerd om de tijd in de file zo goed mogelijk in te vullen. Anders is het maar verloren tijd. Verloren tijd krijg je nooit meer terug en voor je het weet ben je een jaar ouder. Shirley wil haar jeugd zo lang mogelijk bewaren. Ze gebruikt de tij de file gebruikte ze dan ook om haar make up te doen. Shirley is een vrouw die nooit zonder make-up de deur uit gaat. Dat ziet er gewoon wat verzorgd uit, nietwaar? Shirley gebruikt nooit teveel make up, maar wel net genoeg. Een laagje rond de teint, oogpotlood en wat lippenstift is al voldoende om Shirley net die boost te geven waarmee ze dag doorkomt. Fijn om goed verzorgd te zijn. Ze merkt het bij de koffieautomaat. De goedkeurende, licht hunkerende blik van Jos, die op de derde verdieping werkt. Misschien doet zet wel erom.

De achteruitkijkspiegel is prima als make-up spiegel te gebruiken en voor de oprit naar het klaverblad staat het verkeer sowieso vaak meer dan tien minuten muurvast. Tijd zat dus om tot rust te komen. Want dat is wat make up aanbrengen doet met Shirley. Ze wordt er rustig van, op een Zen manier.

Tijdens de hele rit naar het werk luistert Shirley eigenlijk de hele week naar Spotify op haar autoradio. Geen gewone radiozender meer. Daar hoort ze steeds hetzelfde. Dezelfde muziek op rotatie en steeds hetzelfde drama op het journaal, daar wordt Shirley alleen maar depressief van. Shirley luistert naar de Spotify Maxazine België Playlist! Elke week weer de beste nieuwe muziek van rock tot reggae en van dance tot indie. Alles komt er voorbij. Heerlijk, want Shirley blijft lekker op de hoogte van de nieuwste releases en ze ontdekt er heel regelmatig nieuwe tracks op waar ze nog nooit van had gehoord, maar toch erg vet zijn.

Met haar make-p ritueel en de Spotify Maxazine België Playlist is de rit naar haar werk eigenlijk elke dag weer een feest! Deze week ook weer, er staat weer van alles leuks op de lijst. Nieuw werk van Clouseau, Novastar, De Mens, Admiral Freebee en Metejoor staan erop bijvoorbeeld. Daar komt Shirley de komende week wel weer mee door.

Deel: