Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Met de immer hoger opstomende gasprijzen, krabt menig Nederlander zich meer dan eens achter de oren en vraagt zich in opperste vertwijfeling af: “Waar moet dat heen?” Hier op de redactie vragen we ons dat ook af en zijn wij in een gezamenlijke doch ongecoördineerde actie begonnen om mogelijkheden te vinden om de, toch al niet malse, energierekening van de volledig niet geïsoleerde burelen naar beneden te brengen. We begonnen met het aanbrengen van tochtstrips onder aan alle deuren. Alleen de deur naar de zolderkamer van Perry de Platenbaas zal blijven tochten. Hij wil geen afstand doen van het streepje licht dat onder de deur door valt, daar dit voor hem een belangrijk oriëntatiepunt blijkt te zijn als hij van de trap af naar beneden komt. Bij het lichtstreepje is het einde van de trap.

Dubbel glas zit er momenteel financieel niet in, dus dat is een project voor over een paar jaar. Wat wel blijkt te kunnen is het dichttimmeren van een aantal ramen die toch nooit open staan, om ze vervolgens rondom helemaal af te kitten. Je zult je wellicht afvragen waarom dit hele verhaal over gasprijzen en isolatie? Welnu. Het is relevant dit te vertellen, omdat de enige andere mogelijkheid om de energierekening te blijven betalen was geweest om salarisverhoging te vragen voor de onze wekelijkse New Music Friday Maxazine Playlist.

Je zal je kunnen voorstellen hoe hard de stilte viel toen dit voorstel op de redactietafel terecht kwam. Meer aansporing hadden we niet nodig om op zoek te gaan naar alternatieve manieren om aan energiebesparing te doen. Het laatste wat er zal gaan gebeuren is dat er een hogere enumeratieve, financiële, geldelijke compensatie zal gaan worden gevraagd om onze playlist elke week weer aan jullie ter beschikking te stellen. Nog niet als Pasen en Kerstmis op een dag vallen. Je kunt weliswaar nooit weten hoe een paling kruipt, maar wij durven met zekerheid te zeggen dat het pas zal gebeuren als de paus een geus wordt of wanneer met Sint Juttemis de kalveren op het ijs dansen. Voila, geen zorgen dus bedoelen we maar te zeggen.

Ook deze week weer is de lijst weer ververst met de lekkerste muzikale vitaminen die op dit moment voorradig bleken te zijn. Perry de platenbaas heeft dan wel even veel verstand van energiecontracten als een koe heeft van saffraan eten, maar van mooie playlists maken dat kan hij wel. Hij is dan niet de allerjongste meer, maar de vruchten der ervaring rijpen nu eenmaal niet aan jonge takken. Met andere woorden laat dat samenstellen maar aan hem over. Deze week verrassend nieuw werk van Tears for Fears, Fischer- Z, Elbow, Sting en Oscar and the Wolf. Voorwaar een mooie opsomming, en dat is dan nog lang niet alles. Hoppa, ga maar gauw. Have fun!

Deel: