Het album ‘Stuart Styron State – Within Power of Attorney by Jesus Christus’, is nu wereldwijd uitgebracht, na een opnameprocess van maar liefst 10 jaar. Stuart Styron koos in de titel bewust voor de Duitse spelwijze van de naam ‘Jesus Christus’, omdat zijn muziek is een werk van improvisatie is. Het album is ondanks een tien jaar lang proces live opgenomen zonder montage en zonder enig concept. In een totaal van 63:38 Minuten gaat Stuart er helemaal voor.

‘Stuart Styron State – Within Power of Attorney by Jesus Christus’ bestaat uit 10 nummers, opgedeeld in 3 hoofdstukken, hoewel het feitelijk één lang, uur-durend, geheel is. Het vertelt het muzikale verhaal van verbinding met spiritualiteit, en Stuart’s relatie met Jezus Christus, de Zoon van God.

Het geluid klinkt misschien een beetje eentonig, maar alles is en moet op een spirituele manier worden begrepen. Monotoon heeft stijl. Elke noot is geïmproviseerd. Alle impulsen zijn ‘van bovenaf’ ingegeven. Van de eerste seconde tot de laatste noot. Als je de muziek geconcentreerd volgt, hoor je hoe hij psychologisch en mentaal alles vertaalt in de muziek.

Deel: