Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn hopelijk binnenkort weer mogelijk, dit door versoepeling van de maatregelen. Om de muziekliefhebbers alvast in de stemming te brengen delen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer een concertregistratie van Marcus Miller.

Zijn naam wordt meer dan 500 keer genoemd in albumcredits in een wijde selectie van artiesten en genres. Op de platen van Donald Fagen, Dizzy Gillespie, Paul Simon, Mariah Carey, Billy Idol Eric Clapton, Miles Davis, Aretha Franklin en Jay-Z prijkt zijn naam. Als basgitarist, wel te verstaan. Daar gelaten dat hij ook toetsen en (bas)klarinet speelt, is hij namelijk ook componist en producer. Hij droeg bij aan werk van jazzlegende Miles Davis, zoals het album ‘Tutu’ en ook Frank Sinatra, Elton John en LL Cool J hebben met hem in een studio gezeten. Een flinke rij namen, die aangeven met wat voor muzikant we hier te maken hebben.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: Marcus Miller Live @ Estival Jazz Lugano (2019).

Deel: