Singer-songwriter duo Jodymoon lanceert op 8 oktober 2021 hun nieuwe album ‘Firestone’. Het album markeert het 15-jarige bestaan van Jodymoon en bewijst dat bij het duo uit Maastricht, authenticiteit en de liefde voor muziek nog steeds voorop staan. Met ‘Firestone’ keren zangeres/pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets terug naar de kern en blijven ze trouw aan datgene waar ze van houden: gitaren, toetsen, percussie en meerstemmige zang.

Zangeres en pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets hebben, sinds ze in 2008 met hun warme mix van singer-songwriter, folk, pop en roots de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland wonnen, 6 studio albums uitgebracht. Ze traden op in onder meer Canada, Spanje, Engeland, Duitsland en Italië. Hun albums kregen in Nederland stuk voor stuk lovende recensies en worden sinds een aantal jaren ook in Duitsland uitgebracht.

Het plan om een echte duo-plaat te maken, een die het live gevoel weerspiegelt, dateert al van vóór Corona. De lockdown bood de kans met dat concept aan de slag te gaan. Het album ‘Firestone’ komt uit op 8 oktober, de gelijknamige tour start op 1 oktober, met een feestelijke albumpresentatie op 17 oktober in ECI Roermond.

De strijkers, op de laatste vier albums een wezenlijk onderdeel van de Jodymoon sound, zijn verdwenen. Hun samenspel wordt op ‘Firestone’ overgenomen door de vocals van Digna en Johan. Minder is meer, ook hier. De harmonieën komen beter tot hun recht dan ooit en Digna’s zang klinkt urgenter en dynamischer. Multi-instrumentalist Johan herontdekt de elektrische gitaar, en speelt hier en daar zelfs bugel. “Ons uitgangspunt was dat we op de plaat willen klinken zoals we ook live gaan spelen, als een duo met gitaren, toetsen, de ritmisch stuwende voet van Johan (maat 45) en meerstemmige zang” aldus Johan en Digna. “We wilden per sé geen band sound, maar wel tempo, energie en catchy melodieën”. Luister voor een voorproefje naar de nieuwe single ‘Old Boots’

Alle songs zijn geschreven en gearrangeerd door Jodymoon en als duo opgenomen in hun eigen ‘Woodroom Studio’ in Maastricht. “Het is geweldig om onze muziek te spelen met strijkers, of op te nemen met een internationale producer in New York. Maar op dit moment vinden we alles wat we zoeken bij onszelf en in onze eigen studio.”

2021
Zaterdag 25 september
Festival Musik in den Häusern der Stadt, Hamburg (GER)
18.00

Vrijdag 1 oktober
Evertshuis, Bodegraven
20.30

Zondag 17 oktober
ECI cultuurfabriek, Roermond *** Album Release Party ***
16.00

Zaterdag 23 oktober
De Drom, Enkhuizen
20.30

Vrijdag 29 oktober
Acoustic Alley, Den Haag
19.30

Donderdag 4 november
‘t Mozaïek, Wijchen
20.15

Zaterdag 6 november
Theater Posa, Lelystad
20.15

Zondag 7 november
Theater Walhalla, Rotterdam
16.00

Zaterdag 27 november
Nijend 24, Anderen
20.30

Zaterdag 11 december
Parkstad Limburg Theater, Heerlen
20.30

Maandag 10 januari
De Maandag van Meurs, Eindhoven
20.45

Zaterdag 22 januari
Theater Twee Hondjes, Hellevoetsluis
20.15

Zaterdag 29 januari
Theater de Fransche School, Culemborg
20.30

Zondag 22 mei
Agnietenkapel, Gouda
15.00

Zondag 29 mei
Theater Cool, Heerhugowaard
14.30

Deel: