Al vanaf hun oprichting in 2011 bestookt Robert Jon & The Wreck hun publiek met zekere regelmaat met ep’s en cd’s. Daarnaast toeren zijn over de hele wereld en hebben in hun bestaan een solide reputatie weten op te bouwen.

De band is afkomstig uit Orange County, Californië en bestaat uit Robert Jon Burrison (zang, gitaar), Andrew Espantman (drums), Steve Maggiora (keyboards), Henry James Schneekluth (gitaar) en Warren Murrel (bas). In de loop van hun bestaan hebben ze allerlei nominaties en prijzen in de wacht weten te slepen en stonden zijn in het voorprogramma van artiesten als Joe Bonamassa, Buddy Guy, Eric Gales en Walter Trout om er maar enkele te noemen.

Op hun nieuwe album ‘Shine A Light On Me Brother’ staan tien door de band zelfgeschreven of meegeschreven nummers. En net als met hun vorige, zeer goed ontvangen cd ‘Last Light On The Highway’ toont de band ook hier weer waarom zij tot de absolute top horen van de huidige Southern Rock. Van de opener, de rockende gospel ‘Shine A Light On Me Brother’ tot het vlotte ‘Radio’, waarmee de cd wordt afgesloten wordt de luisteraar meegenomen op een prachtige reis door het muzikale landschap van de zuidelijke staten van de VS. We krijgen een fraaie combinatie van blues, rock, gospel en soul te horen.

Daarbij hebben de heren in hun teksten ook nog iets te vertellen. Het titelnummer verhaalt over de ellende die het gevolg waren van de pandemie, in ‘Everyday’ komt het verlangen naar voren om weer op te treden, vrienden te ontmoeten en ‘Brother’ gaat over het ondersteunen van vrienden, die geestelijk in de knoop zitten. Mijn persoonlijke favorieten zijn ‘Desert Sun’ met fraaie samenzang en prachtige slidewerk, en het gevoelige ‘Brother’. Een meer dan uitstekend album; een aanrader. (8/10) (Robert Jon Music)

Deel: