‘Drops’ van de Nederlandse zangeres en musicus Albertine is een dansbaar nummer waarop gekozen is voor een frisse sound met elektronische beats en synths, van de hand van singer songwriter en producer Lasse Passage. ‘Drops’ gaat over je staande houden op momenten waarop je je niet op je gemak voelt.

Yanna Albertine Pelser studeerde klassiek altviool aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Zo heeft ze een carrière als improviserend altvioliste bij onder anderen Duncan Laurence, Karsu en Caravan en is vast lid van het Rotterdamse North Sea String Quartet. Tevens remplaceerde zij in diverse Nederlandse beroepsorkesten, maar al gauw bleek dat ze met name in het klassieke circuit haar artistieke ei niet kwijt kon. Al improviserend verdiepte ze zich in jazz en wereldmuziek, en heeft ze achter de schermen als songwriter-singer haar eigen nummers geschreven, zichzelf begeleidend op piano en door haarzelf uitgevonden unieke tokkeltechnieken op de altviool. Het resultaat hiervan is het album ‘Drops’.

Albertine licht toe: “Bijna dagelijks bevind ik mij in situaties waarin ik me ongemakkelijk voel. Mensen kijken chagrijnig voor zich uit of ik voel me bekeken en onzeker. Zit het tussen mijn oren, of is het er ook echt? Hoe ga ik daar mee om; hoe zorg ik ervoor dat ik niet teveel aan mezelf ga twijfelen? Dit liedje gaat over in jezelf geloven, ook op momenten waarop je je beoordeeld of benauwd voelt. Gewoon je eigen lied blijven zingen, ‘I don’t seem to care’!”.

Voor de videoclip werkte Albertine samen met animatoren-duo Lemon Bandit. Zittend achter een kleurrijk miniatuurlandschap, wordt de in gele regenjas gehulde Albertine vergezeld door zingende kikkers en dansende vogels. De videoclip laat zien dat het helemaal niet erg is om nat te regenen; geef er een positieve draai aan en spring die plas in! ‘Drops’ is de titeltrack en de tweede single van het debuutalbum van Albertine dat op 17 september uitkomt. En die zie je hier nu exclusief op Maxazine natuurlijk!

Deel: