Festivalorganisatie ID&T, bekend van onder andere Mysteryland, Milkshake, Decibel Outdoor en Vunzige Deuntjes Festival, laat vanavond weten een kort geding aan te spannen als reactie op de nieuwe Corona maatregelen. De organisatie ziet het besluit dat de overheid vanavond heeft genomen als disproportioneel en zal maandag een concept dagvaarding bij de rechtbank indienen. In de Fieldlab evenementen waaraan zij de afgelopen maanden hebben meegewerkt is bewezen dat het organiseren van evenementen veilig mogelijk is zonder 1,5 meter afstand.

“Het is onze expertise evenementen goed en veilig te organiseren en we weten dat ons publiek de discipline heeft. Wij zijn nu de goeden die onder de kwaden lijden en het lijkt erop dat de overheid vakanties verkiest over festivals. Je kunt niet op een cruciaal moment als deze met reces gaan en de branche laten bungelen. Jongeren worden met deze maatregelen onevenredig hard geraakt. Het maatschappelijk belang van onze industrie is enorm”, aldus Ritty van Straalen, CEO van ID&T.

ID&T is opgericht in 1992 en organiseert circa 70 evenementen per jaar. Onder de ID&T-groep vallen onder meer de bedrijven b2s, ID&T Events, Q-dance, Monumental (Awakenings), Air Events, Art of Dance en VD Events en evenementen als Mysteryland, Amsterdam Open Air, Vunzige Deuntjes Festival, Thunderdome, Defqon.1 Weekend Festival, Awakenings, Decibel Outdoor en Masters of Hardcore. Met haar evenementen trekt de ID&T-groep ruim 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Onderdeel van de ID&T-groep zijn tevens Platinum Agency en Most Wanted DJ-agency, de twee grootste hard dance agencies in de wereld, en management agency Headliner Entertainment.

Deel: