Dat Bacon Fat Louis op de een of andere manier anders is dan andere bands mag in de loop van hun bestaan wel duidelijk geworden zijn. Niet alleen hun rauwe spel op grotendeels zelfgemaakte instrumenten maar ook de verpakking van hun cd’s wijkt af. Werd de vorige cd, ‘The Glorious Gospel & Blues Of Henry Sloan’ nog compleet met boek geleverd, deze keer is een bluesoverlijdenskalender toegevoegd, uitgevoerd als een verjaardagskalender maar dan met daarop de sterfdata van een groot aantal blueshelden.

Het uit het Salland afkomstige Bacon Fat Louis is in 2012 opgericht door Bo Hudson en Sandy ‘Slim’ Sticks, die samen harmonicaman Hokey Bellamore de band vormden. Na wat personeelswisselingen bestaat de band nu uit de al genoemde Bo Hudson (gitaren, cigarbox guitar en zang), Big Kick Rik (drums, percussie) en HarpAttack Pete (harmonica, zang, koebel, percussie).

Op hun nieuwe cd ‘BFL#3’ staan acht door de band zelfgeschreven nummers. Bacon Fat Louis trekt vanaf het eerste nummer meteen van leer op de manier, zoals we dat van hen kennen. Wat we te horen krijgen is een combinatie van R.L. Burnside, Ramones en Seasick Steve, maar dan getrokken uit de Hollandse klei. Vette klanken uit de vette klei. Als de vermaarde New Yorkse club CBGB’s in de Mississippi Delta had gestaan had het daar ongeveer zo geklonken. Rauwe opzwepende muziek met weinig middelen op de plaat gezet. Van begin tot eind geven de heren gas zonder een moment van rust in te lassen. Stampende ritmes, die de solide basis vormen voor de gitaren, harmonica en zang. Nummers die wat mij betreft een speciale vermelding verdienen zijn ‘All Your Love’, ‘It Won’t Be Easy’ en ‘What’s The Matter’. Kortom, weer een prima plaat van deze band, die de eigen koers vaart en iedere keer weet te verrassen. (8/10) (Eigen productie)

Deel: