Op 16, 17 en 18 juli is Welcome to The Village het eerste festival dat weer doorgang vindt na een lange droogte. Door de aangekondigde versoepelingen kan de anderhalve meter afstand op het festivalterrein worden losgelaten, wat meer ruimte voor meer bezoekers biedt. Vandaag kondigt WTTV vijftien nieuwe namen voor het festival aan, zaterdag worden er extra kaarten verkocht.

It Giet Wer Oan!
Onder de hashtag #ItGietOan kondigde Welcome to The Village in mei aan dat het festival zou plaatsvinden in aangepaste vorm. En binnen een uur na de start van de ticketverkoop was het festival uitverkocht, de kaarten vlogen over de toonbank.

Uitgangspunt van deze aangepaste vorm was ‘het maximale binnen het minimale’ want opschalen is makkelijker én motiverender dan afschalen, zo zei directeur Ruben Bosch. Zijn woorden werden afgelopen vrijdag waarheid, toen het kabinet bevestigde dat de anderhalve meter maatregel vanaf 30 juni niet meer geldt voor festivals en evenementen, mits bezoekers bij de poort een negatief testbewijs of volledig vaccinatiebewijs kunnen aantonen.

Geen anderhalve meter afstand betekent dat de stoelen aan de kant kunnen, en dat bezoekers de ruimte krijgen om vrij te bewegen en te dansen. En die ruimte biedt ook de mogelijkheid om extra kaarten te verkopen. Komende zaterdag, 26 juni om 10:00 uur gaat er dus nog eens een beperkte oplage tickets in de verkoop.

Nieuwe namen: onder andere Broeder Dieleman, Faux Real en HEISA naar WTTV.

Het concept, Welcome to The Village als festivalcarrousel, met een dagelijkse tocht langs drie verschillende festivalterreinen op de Groene Ster blijft staan. Sterker nog, er komt een extra tocht bij. Onder de naam Spokershoekvaart is er vier keer daags een tocht te reserveren die via een eilandroute vol experiment voert. Dit onderdeel is vanaf 2 juli te reserveren, samen met het performanceprogramma dat op die datum wordt aangekondigd.

Het muziekprogramma wordt gecompleteerd met vijftien nieuwe namen. Onder andere de Zeeuwse troubadour Broeder Dieleman, de kleurrijke Frans-Amerikaanse avantgarde broers Faux Real en Vlaamse mathnoise giganten HEISA komen over een dikke drie weken naar Leeuwarden. Rotterdamse garagerockers FFOOSS vervangt CIEL, die door de verzwaarde maatregelen in Groot-Brittannië helaas de oversteek niet kan maken. Deze laatste muziekaankondiging maakt het avontuur eigenlijk compleet, zegt artistiek leider Eva van Netten, de carrousel is een ontdekkingstocht, en deze acts nemen je mee naar intieme plekken voor akoestische optredens of verrassen je met gruizige gitaren of experimentele avant garde.

De versoepelingen maken het ook mogelijk dat er gedanst mag worden. Dj’s Pim & Klap en DJ Slowpoke zorgen voor de perfecte soundtracks om de laatste festivaluurtjes dagelijks dansend te slijten.

De vijftien namen die het muziekprogramma voor WTTV completeren zijn:
Bhajan Bhoy – Broeder Dieleman – Cantos Deus – Faux Real – FFOOSS – HEISA – Kaito Winse – Kanipchen-Fit – Lik de Kikker – Piiptsjilling – Red Brut – Spoelstra – The Avonden – Tramhaus – Zulu Green.

Deel: