‘Futureproof’ is de nieuwe single van Nothing But Thieves. Eerder verschenen van het album ‘Moral Panic’ (2020) de singles ‘Is Everybody Going Crazy?’, ‘Real Love Song’ en ‘Impossible’.

‘Futureproof’ werd geproduceerd door Richard Costey, die ook werkte met Biffy Clyro, Foo Fighters en Muse. NBT: “’Futureproof’ is een samenvloeiing van gitaarrock en hiphop. Dat klinkt gek, maar er zijn overeenkomsten tussen sommige van onze zwaardere songs en de meer agressieve kant van hiphop. ‘Futureproof’ is duister en chromatisch en dan ineens weer hiphop-achtig met drum en vocals. Heel interessant en verfrissend om dat gebied te onderzoeken.”

In de afgelopen jaren verkocht Nothing But Thieves wereldwijd meer dan een miljoen albums en behaalden ze ruim 907 miljoen streams. In het najaar gaat de Britse band op tour door de UK en Europa, waarbij ze op vrijdag 12 november in de Ziggo Dome staan.

Deel: