Blake Shelton behoort tot één van de grootste modern countryzangers. In Amerika is hij zeer succesvol, echter is het zo dat veel van die artiesten hier vrijwel nooit touren en daardoor blijft de populariteit van dit genre ook achter in Europa. Met deze review ga ik in ieder geval de lezers kennis laten maken met het nieuwe album ‘Body Language’ wat onlangs uitkwam.

De meeste zullen hem vast al eens voorbij hebben zien komen, bij the Voice USA zit hij namelijk al vanaf het begin in een van de stoelen. Hij timmert sinds het begin van de 00’s aan de weg en met zijn debuutplaat in 2001 gooide hij direct hoge ogen. Sinds dat moment kijkt hij niet terug en is het succes zeer constant gebleken.

Zijn laatste officiële album kwam uit in 2017 met de naam ‘Texoma Shore’. Dat is niet de laatste keer dat we nieuwe muziek kregen. Twee jaar terug bracht hij een Best of-album uit met een paar nieuwe songs erop, waaronder zijn meest beluisterde nummer op Spotify ‘God’s Country’.

Vergeleken met zijn album uit 2017 is dit nieuwe ‘Body Language’ een stuk vlotter, frisser. De nummers blijven allemaal een stuk beter hangen en klinkt wat zomerser door de veelal vrolijke melodieën. Op dit album staat ook een duet met zijn geliefde Gwen Stefani. Als ik dit duet dan vergelijk met het duet wat uitkwam op zijn Best of is die op de Best of net even wat beter, maar beiden mogen er prima wezen.

‘Body Language’ trapt af met de sterkste song van het album en een die je niet uit je kop krijgt. ‘Minimum Wage’ neigt naar de countryrock, beginnend met pianoakkoorden, waarna een slide gitaar je het countrygevoel gelijk geeft. Als toppunt heb je het fantastische refrein met een hele fijne gitaarsolo als toetje.

Met het laatste nummer ‘Bible Verses’ neemt Shelton even wat gas terug en laat hij zien dat ook een back to basics nummer heel mooi bij zijn stem past. Een serieuzer nummer, wat hij zelf tot één van zijn beste songs schaart, met een prachtige melodie en boodschap. “No matter where you are in your faith, there are times you feel like you just don’t measure up. ‘Bible Verses’ is an honest take on that conflict but, without preaching too much, it’s hopeful that everything will all work out in the end.”

Verder heb je nog louter songs die heerlijk wegluisteren en zeker voor de zonnige dagen aan het strand of in de tuin is dit een ideaal album. Barbecue aan, biertje of wijntje erbij en je hebt een top dag.

‘Body Language’ is een stuk sterker dan zijn voorganger ‘Texona Shore’. Blake Shelton doet zijn naam wederom eer aan en laat nog maar eens zien waarom hij top de top van de hedendaagse countryzangers behoort. We blijven hopen dat hij ook een keer de oversteek gaat maken en Europa en Nederland eens meepakt in een tour. (9/10) (Warner Nashville)

Deel: