Luwten zal binnenkort beginnen aan een korte Europese tournee, die haar zal brengen naar podia in Nederland, Duitsland, Groot Brittannië en Luxemburg. Tessa Douwstra, de artiest achter Luwten, trapt de tour op op 4 juni 2021 af in Fluor, Amersfoort.

Het nieuwe album, getiteld ‘Draft’, is sinds 30 april uit en is de opvolger van de plaat ‘LUWTEN’ uit 2017. Waar ze op de eerste plaat de windstille plekken opzocht, zet Douwstra nu de deur op een kier voor samenwerkingen en invloeden van buiten: draft betekent zowel ‘tocht’ als ‘schets’.

et is een zorgvuldig uitgetekende en vernieuwde versie van wat Douwstra allemaal kan neerpoten met Luwten. Ze verlegt niet alleen haar eigen grenzen maar weet ook een nieuwe blauwdruk voor haar eigen geluid neer te pennen.” Douwstra omarmt op ‘Draft’ het proces zelf. Ze is op zoek naar nieuwe manieren, zonder eerst de handleiding te lezen.

Tourlijst Luwten:
04 juni Amersfoort Fluor (NL)
05 juni Bergen op Zoom Gebouw T (NL)
06 juni Arnhem Luxor Live (NL)
07 juli Londen St. Pancras Old Church (GB)
09 juli Luxemburg Neimënster (LU)
31 juli Scheemda Grasnapolsky (NL)

Deel: