Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn voorlopig niet meer mogelijk, dit door de verscherpte maatregelen. Als pleister op de wonde brengen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer concertregistratie van Kayak.

Kayak werd al in 1972 opgericht door toetsenist/componist Ton Scherpenzeel en de helaas veel te vroeg overleden drummer/componist Pim Koopman. Tussen 1982 en 1999 bestond de band zogezegd een tijdje niet meer, maar ze kwamen weer bij elkaar voor een optreden bij de Heren van Amstel Live, waarna de band weer nieuw materiaal begon uit te brengen. Al met al dus een band met een lange historie, die inmiddels bijna 5 decennia omspant.

Op 7 juni 2014 stond de band op het Retropop Festival, de grote hits (‘Ruthless Queen’, ‘Starlight Dancer’, ‘Chance For A Lifetime’) en andere publiekslievelingen (‘Merlin’, ‘Before The Angels Fell’) kwamen voorbij. Daarnaast werden minder bekende, zelden of nooit eerder gespeelde nummers gespeeld.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: Kayak live @ Retropop, Emmen (2014).

Deel: