Soms moet je even een pauze inlassen om weer tot nieuw materiaal te komen. Dat die pauze af en toe wat langer uitpakt dan je zou willen, blijkt wel uit de periode van twaalf jaar dat Kings Of Convenience geen nieuw materiaal uitbracht. Toch merk je bij het horen van hun nieuwe single ‘Rocky Trail’ dat hun samenwerking niets aan kracht heeft ingeboet.

Het is meteen ook een voorbode van meer moois, want op 18 juni gaat hun vinger volledig van de pauzeknop. Dan brengen de twee vrienden na twaalf jaar weer een album uit, ‘Peace Or Love’ geheten.

Eirik Glambeck Bøe en Erlend Øye leerden elkaar al op jonge leeftijd kennen op school in het Noorse Bergen. Daar speelden ze samen in een band, tot ze in 1999 besloten om samen een duo te vormen. Naast hun gezamenlijke project maakte Erlend Øye ook nog deel uit van het elektonische duo Røyksopp en van The Whitest Boy Alive, waarvan hij de zanger was.

Hun licht melancholische gitaarspel werd goed ontvangen en leverde hen een flinke fanschare op. Die zal blij zijn te horen dat ze muzikaal nog net zo inventief zijn als op hun voorgaande albums. En er is nog meer goed nieuws, want op 15 maart 2022 geven ze een show in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. De kaartverkoop voor het concert start op 7 mei.

Deel: