“Seks is het begin, het leven! Nemen of genomen. Soms zo puur, klein en liefdevol, andere tijden vol met stille haat. Seks is de destructie en haar wederopbouw. Vulgair vol zweet, maar ook schattig, lief en een tikketje voorspelbaar. Een schreeuwerige passie die de geluidsbarrière doorbreekt. Evolutionair en oneindig als π. Maar ook dierlijk ordinair zo vermenigvuldigen wij elkaar en tussen de lakens wordt het onbespreekbare bespreekbaar. Seks. Door seks heb ik een familie en door seks ging het ook kapot. Een paradox. Ik kan er wel om lachen, seks is gestoord.”, aldus Véras.

‘Seks’ dus. De nieuwe single van alleskunner Véras Fawaz. Een dansknaller waarin Blur, Abba, Heideroosjes en The Black Keys samen komen. Het nummer is geproduceerd door Cumulus, gemixed door Delta Beats en gemastered door Cass Irvine. De clip is van de meester zelf en is opgenomen in poppodium Patronaat tijdens zijn driedaagse Artist in Residence aldaar.

Véras Fawaz is een kunstzwemmer. Liefst in zeven sloten tegelijk. Hij is YouTuber, presentator en clipmaker voor onder meer Bizzey, Yung Nnelg en Faberyayo. Sinds een paar jaar ontwikkelt hij zich vooral als DIY songschrijver. Als een Spinvis voor een nieuwe generatie. Op het debuut ‘Ali’ brengt hij eerlijke, poëtische teksten over impressionistische beats. Hoop, verlies, hemel en hel wisselen elkaar af. Met als voornaamste onderwerp zijn eigen familie.

Op zijn eerste release voor Excelsior Recordings Destructie onderzoekt Véras zichzelf om tot de kern van een depressie te komen. Hij wordt op deze weerloze reis naar binnen bijgestaan door Stefano Keizers en Faberyayo. Het geeft de melancholieke gebroken-hart-plaat tegelijkertijd ook een prachtig contrasterend popsentiment mee. Down but not out.

Zijn laatste wapenfeiten ‘Hou Nog Even Vol’ en ‘Seks’ zijn singles in een reeks die niet zal stoppen tot er een plaat is.

Deel: