Larssen kennen we als Sasja Maekelberg, de Belgische muzikant/producer die al een drietal sterke singles op zijn naam heeft. Daar komt nu een nieuwe worp bij, een worp die verrassend niet in dezelfde vijver terecht komt, maar onder de oppervlakte toch de typische Larssen stroom meekrijgt.

Waar de eerste drie songs zwaar leunden op de elektronica en beats, daar is ‘Followed You’ veel kleiner, intiemer. Alsof je luistert naar een iemand achter een piano, gewoon ergens in een woonkamer. Iemand die iets kwijt wil, voor zichzelf, voor iemand die er niet is. Die zingt, nee fluistert, vol emotie, met een beetje hoop, maar met veel pijn…

En dat is ook zo. Het nummer werd opgenomen in alle eenzaamheid, ergens in de Ardennen. Slechts begeleid door piano klanken bezingt Larssen wederom “liefdesperikelen die inderdaad niet al te vrolijk en heel autobiografisch zijn”, zoals hij al zei in zijn gesprek met Maxazine.

‘Followed You’ beschrijft hoe hard je jezelf kan verliezen in een ander, tot het moment dat je niet meer weet wie je eigenlijk zelf bent. Waarmee we in de typische onderstroom van Larssen zijn beland: De melancholie, de donkere kant, zijn herkenbare stem die altijd weet te beklijven.

Met ‘Followed You’ voegt Larssen een verrassende kleur toe aan zijn muzikale palet. De grondtoon blijft herkenbaar, donker, maar het biedt een toon die zich in de toekomst waarschijnlijk verder zal vermengen. En die Larssen spannend houdt.

Deel: