Vanavond werd bekend gemaakt dat Lianne La Havas, John Talabot en Pa Salieu naar Lowlands 2021 komen.

Lianne La Havas – Warmfrisse soulpop waar elk wolkendek spontaan van oplost. Singer/songwriter Lianne La Havas keerde vorig jaar na een jaar of vijf stilte terug met een nieuw album waarop ze haar demonen met luchtig optimisme en pakkende, zachte hooks wegzingt. Daar hoort een terugkeer naar Lowlands bij, waar de charismatische dromer ons al twee keer eerder onderdompelde in een heerlijke jazzy gitaarsound die haar stralende stem vleugels geeft. Zweven, mijmeren, viben, dansen; dit is het ultieme antichagrijnmedicijn uit Engeland.

John Talabot – Elke dansvloer verandert in een zompig, dampend moeras als housemaestro John Talabot zich over de draaitafels ontfermt. De Spanjaard creëert overal waar hij komt een prettig broeiende sfeer door hete house, obscure techno, willekeurige filmische samples en andere exotische vondsten om te mixen tot één geil groovende massa. Met vuig zwiepende benen, beide vuisten vegend over je achterhoofd of hitsig schurend tegen je vriend(in): smelt schaamteloos dansend weg in Talabots mediterraanse houseschemering.

Pa Salieu – Het is nou niet bepaald rozengeur en maneschijn in de buitenwijk Hillfields in de Engelse stad Coventry. Pa Salieu geeft zijn rauwe realiteit daar een onverbloemde soundtrack en heeft daarbij net zoveel maling aan conventies als aan zijn haters. Zijn Gambiaanse roots zijn terug te horen in een prikkende cocktail waarin hij hiphop, grime, afrobeats en dancehall naar eigen hand zet. Warm en kil, scherp en bot, bruut en vriendelijk, troosteloos en hoopvol; de op tegenstellingen kolkende hiphop van de virtuoos grijpt je bij alle lurven die je hebt.

Eerder werd al bekend dat o.a. The Chemical Brothers, Stromzy, Liam Gallagher, The Opposites, Balthazar, Denzel Curry, Amelie Lens en nog veel meer acts naar Lowlands komen.

Deel: