Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops van de independent artiesten liggen.

De exit polls zijn nog maar net verlopen, de prognoses nog niet bevestigd en de zetels nog niet definitief verdeeld. Toch is het alweer vrijdag en dat is een dag waarop we op Maxazine nooit over politiek praten. Doen we sowieso niet. Perry, onze platenbaas is nog uit de tijd dat je op school daadwerkelijk Markx ‘Kritiek op Hegels rechtsfilosofie’ als basisstof diende te bestuderen en dat dan ook deed. De arme man heeft op die manier zoveel redundante kennis vergaart dat het helemaal niet zo gek is dat hij zich uiteindelijk van de wereld heeft afgezonderd om zich volledig op de populaire muziek te gaan richten. Dat hij zich daar dan volledig in heeft verloren zegt meer over hem dan over Karl Markx, “if you get my point.”

Perry is dus ook niet gaan stemmen, waarom zou hij? Geen enkel programma ziet toe op het analoog opnieuw uitbrengen van de meesterwerken van de laatste 70 jaar in de popmuziek. Vermits er geen beweging komt met dit als voornaam en ononderhandelbaar programmapunt zien wij Perry niet ooit de weg naar een stembus maken. De brievenbus, dat wel, om er de laatste nieuwe releases uit weg te halen voordat iemand anders ze kan beluisteren. Zo is hij dan wel weer. Enfin, het is hem vergeven want de man steekt er enorm veel liefdewerk oud papier in om elke week weer uren en uren uren bezig te zijn om een mooie compilatie te maken van wat er op een week allemaal weer is uitgekomen. Dat valt niet tegen mogen we verklappen. 2021 is in de eerste maanden al een mooi popmuziek jaar gebleken, en als dat zo doorgaat dan zitten wij ons nu alvast te verkneukelen op de eindjaarslijsten die over alweer 9 maanden voorbij Gaan komen.

Tot die tijd doen we het maar elke vrijdag met een nieuwe lijst, samengesteld, speciaal voor jullie. Handgedraaide platen en cd’s, met de blote Oren beluisterd en nog een keer en nog een keer, om zo uiteindelijk tot deze lijst te komen. Vandaag nieuw werk van onder anderen Dua Lipa, Kayak, LP, London Grammar, Son mieux, Davina Michelle en Paul McCartney. Dan kan je week tot niet meer stuk!

Luisteren en maar en tot de volgende week!

Deel: