Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Naomi rekte zich nog eens uit terwijl de opkomende zon voorzichtig haar loft op de bovenste verdieping van de slecht onderhouden woning in Aalst een beetje opwarmde. Terwijl ze rechtop in haat bede ging zitten en in het wegtrekkende donker naar haar favoriete ochtend t-shirt zocht, kraaide die verdomde haan in de hof van de buren. Normaal was het de haan die haar wakker kraaide, maar vandaag was het een ander verhaal, een nieuw begin. Het was fijn de zon meedeed.

Ze kon het t-shirt, met daarop de albumhoes van haar favoriete Pink Floyd album niet vinden. Die eerste zonnestralen liert ze zicht toch niet ontgaan en ze opende, enkel gekleed in haar joggingbroek de gordijnen van die haar wereld afsloten van de buitenwereld. De zon stroomde naar binnen en veranderde alles. Stofdeeltjes dwarrelden door de binnenvallende zonnestralen alsof ze ook net wakker geschud waren. Naomi deed het raam open en liet de nog koude ochtendlucht haar longen binnen stromen. Leven! Vandaag was de eerste dag van haar nieuwe leven.

12 maart 2021, de dag waarop Naomi eindelijk haar ouderlijk huis zou verlaten om geheel zelfstandig, in haar eentje haar leven te gaan beginnen in een kamertje, nog kleiner dan dit kamertje, maar wel van haar. Twee trappen hoger dat hier, maar wel twee trappen van haar. Zonder tuin op het zuiden, en geen zon in de ochtend, maar die grauwheid was dan wel van haar. Fluitend liep Naomi naar beneden, kuste haar moeder op haar voorhoofd en schonk een kop koffie in van vertrouwde moeder kwaliteit. ook die zou ze moeten gaan missen. Haar hele leven zou gaan veranderen, en ze keek ernaar uit. Ze keek ernaar uit als een koekoeksjong naar de zomer.

Alles zou ze in zich opnemen, van haar fouten leren, haar successen vieren. De liefde kennen, bittere afwijzing ondergaan. Het enige dat Naomi ook vanavond wederom zou doen, zoals ze al ontelbare keren voorheen had gedaan, zou het luisteren naar de Maxazine België Playlist op Spotify zijn. Muziek vergezelde haar altijd en overal, en de Maxazine playlist was inmiddels op haar gegroeid. Sprankelend als zij was, innovatief zoals zij was, gevarieerd zoals zij was, lekker zoals zij was. Het was haar lijst.

In de nieuwe Spotify Maxazine Music Playlist van 12 maart vindt je, onder andere, nieuwe tracks van Tiny Legs Tim, Dikke, Tourist LeMC, Mooneye, Geike, Ronny Mosuse, Foxa, Goose en er is natuurlijk nog veel meer, heel veel meer… Veel luisterplezier, volgende week weer nieuwe voorraad.

Deel: