De Amerikaanse Renee Stahl wordt al sinds lange tijd beschouwd als een van die artiesten die apart klinkende muziek kan produceren, maar tegelijkertijd een enorme aantrekkingskracht heeft binnen de mainstream. Haar laatste single ‘Every Tear Is A Prayer’ komt naar boven vanuit een pijnlijke en persoonlijke plek in haar leven. De laatste 3 maanden van zijn leven heeft ze voor haar vader moeten zorgen, en het daaraan opgedragen nummer bevat zowel de hartverscheurende, intense emotie, als de viering van het leven en de liefde die voortkomt uit zo’n intieme en uitdagende situatie.

Stahl heeft samengewerkt met enkele van Europa’s beste elektronische DJ’s. Maar juist met de mindere goden is haar krachtige en rustgevende stem een begrip geworden, die met regelmaat tot uiting zijn gekomen met haar duo Renee & Jeremy en als Renee and Friends.

Het nummer ‘Every Tear Is A Prayer’ is geschreven in samenwerking met Rich Jacques, is zowel tekstueel als muzikaal erg mooi. Ontroerende zang en heldere piano, vermengd met de scherpe kantjes van elektronica en zachte beats die bijblijven. Maar waar je steeds op terug zult blijven komen, is de ontroerende intimiteit van het nummer, iets dat geheel persoonlijk is voor de artiest, maar universeel herkenbaar voor iedereen die het hoort.

Deel: